• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Yenişehir Havaalanı daha aktif çalışacak

Yenişehir Havaalanı daha aktif çalışacak
Gebze-Orhangazi–İzmir Otoyolu Projesi'nin hayat geçmesiyle Yenişehir Havaalanının daha ziyade lojistik ve doğu yönlü iç hatlara yönelik olarak çalışacağını söyledi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi–İzmir Otoyolu Projesi'nin Avrupa'da en büyük, şu anda dünyada devam eden ikinci en büyük alt yapı projesi olduğunu belirterek, ''Bu yol bittiğinde Bursa-İstanbul adeta birleşmiş olacak'' dedi.
 
Bakan Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan helikopterle Sabanlı Tüneli çalışmalarının yapıldığı bölgeye geldi. Samanlı Tüneli'nde incelemeler yapan Yıldırım, Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bursa Bölge Müdürü İsmail Kartal'dan, bilgi aldı.
 
Açıklamalarda bulunan Yıldırım, projenin önemine değindi.
 
Şu an Avrupa'nın en büyük, dünyanında ikinci büyük projesi olduğunu belirten Yıldırım, "Bu projedeki köprü toplam boyutları itibariyle viyadükleri ile boyu 4 bin metreye yaklaşıyor. Bu köprü dünyadaki ikinci en büyük olma unvanını taşıyor. Şu ana kadar da Türkiye'deki en büyük kamu özel ortaklığı projesi, böyle bir özelliği var. Bu yol bittiğinde Bursa-İstanbul adeta birleşmiş olacak. Bursa'dan Yenişehir havaalanına gidilecek süreden daha kısa sürede, Sabiha Gökçen'e ulaşacaksınız. İster Sabiha Gökçen'e gidin, ister Yenişehir'e gidin'' dedi.
 
YENİŞEHİR HAVAALANINA AYAR
 
 ''Bu durum Yenişehir Havaalanını nasıl etkileyecek'' sorusu üzerine Bakan yıldırım, ''Yenişehir Havaalanı daha ziyade lojistik ve doğu yönlü iç hatlara yönelik olarak çalışacak'' diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim