• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Yenişehir Havaalanı'nda hareket artacak

Yenişehir Havaalanı'nda hareket artacak
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Bursa Yenişehir Havaalanı Müdürü Recep Tok, Anadolujet’in haftada dört olan sefer sayısını haftada yedi güne çıkaracaklarını, böylece Yenişehir Havaalanı’ndaki hareketin artacağını söyledi.

Yenişehir Havaalanı'ndaki hareketlilik artacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Bursa Yenişehir Havaalanı Müdürü Recep Tok, Anadolujet’in haftada dört olan sefer sayısını haftada yedi güne çıkaracaklarını, böylece Yenişehir Havaalanı’ndaki hareketin artacağını söyledi.

Turizm profesyonellerini bir araya getiren Skal International Bursa’nın Ekim ayı toplantısı Gönlüferah City Otel’de gerçekleşti. Toplantıya konuşmacı konuk olarak davet edilen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Bursa Yenişehir Havaalanı Müdürü Recep Tok ve Türk Hava Yolları Yenişehir Havaalanı Şefi İsmail Aguç da katıldı.

Anadolujet ile ilgili ayrıntılı bilgi isteyen Skal Bursa Üyeleri’ne açıklamalarda bulunan İsmail Aguç, “Anadolujet aslında bir şirket değildir. Uçakları, kaptanları, kabin ekibi, yani tamamı Türk Hava Yolları’nın olan, fakat Türk Hava Yolları’nın ‘low cost’ dediğimiz iç hatlardaki piyasaya ayak uydurabilmesi için kurduğu bir alt markadır. Çok konforsuz uçaklar olmamakla birlikte diğer markalara nazaran daha fazla yolcu kabul edebilen uçaklardır” dedi.

YÜZDE 97 İLE BURSA TEMMUZ BİRİNCİSİ

Aguç, Anadolujet’in sevindirici tarafının en kötü dönemde dahi 100 yolcunun altına düşmemeleri olduğunu, Temmuz ayında da tüm Türkiye’deki seferlerde yolcu doluluk sayılarında yüzde 97 oranı ile Bursa’nın birinci olduğunu söyledi.

1 KASIM’DA SEFER SAYISI 7 OLACAK

Aguç sözlerini şöyle sürdürdü; “1 Kasım’dan itibaren Anadolujet’in Bursa seferleri dört günden yedi güne çıkıyor. Her gün ve sabah akşam olmak üzere. Seferler arasında yine Ankara olacak. Sabah 7’de başlayacak seferler Bursa’dan. Akşam 22.50’de de Ankara’dan dönüşü olacak.

LUFTHANSA’YA GÖRE DÜŞÜK FİYAT POLİTİKASI İZLEYECEĞİZ

Lufthansa ile rekabet halinde olacağız. Frankfurt ve Münih uçuşlarını çok daha ucuz bir biçimde satacağız Anadolujet olarak. Çünkü Anadolujet, Ankara’dan 12 noktaya direkt sefer yapmaya başladı. Bu noktaların arasında Amsterdam da olacak.”

DIŞ HATLARDA YÜZDE 127’LİK ARTIŞ

Bursa Yenişehir Havaalanı Müdürü Recep Tok ise Ağustos ayında dış hatlarda seferlerin yeni açılmasına rağmen geçen senenin aynı ayına göre yolcu sayısında yüzde 127’lik artış olduğunu belirtti. Tok, “Hali hazırda şu anda da ortalamanın üzerindeyiz. Geçen senenin rakamlarını aştık. Önümüzdeki günlerde bu oranların yüzde 200 olacağına inanıyorum. Bütün uçak şirketleri şu andaki rağbetten memnun. Lufthansa yetkilileri ile görüştüm ortalamaları yüzde 60 ama oldukça memnunlar.

YENİŞEHİR HAVAALANI BİR ŞANSTIR

Bursa, Bursa Yenişehir Havaalanı gibi bir uluslararası platforma sahip olduğu için çok şanslı. Geçtiğimiz günlerde Manchester United’ın yetkilileri geldiler. Havaalanımızı gezdiler. Onlarla toplantılar yaptık. Bunlar Bursa için büyük reklamdır. Türkiye’de üç havaalanına iniyorlardı daha önce. Dördüncüsü Bursa oldu. Çok ciddi incelemeler yaptılar. Altyapımızı çok beğendiler. Bu da bizim için gurur kaynağıdır” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim