• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Yerli 'Anadolu' setleri yarın hizmete giriyor

Yerli 'Anadolu' setleri yarın hizmete giriyor
TCDD Genel Müdürlüğü, yerli üretim Anadolu setlerinin, yarın Başbakan Erdoğan'ın katılacağı törenle Sivas-Divriği hattına hizmete verileceğini duyurdu.

Sivas-Divriği hattına yerli üretim Anadolu setleri, yarın törenle hizmete verilecek.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın Sivas Gar'da düzenlenecek törenle, Tecer-Kangal varyantının bitirilmesiyle kısalan Sivas-Divriği hattına yerli üretim Anadolu setlerinin hizmete verileceği belirtildi.

Seyahat süresi 5 saatten 2 saate düşecek

50 kilometrelik Tecer-Kangal varyantının bitirilmesiyle yakınlaşan Sivas-Divriği arasında sefere konulan Anadolu setleriyle seyahat süresinin 5 saatten 2 saat 16 dakikaya ineceği ifade edilen açıklamada, her türlü konfora sahip olan ve TCDD'nin bağlı ortaklığı TÜVASAŞ'ta üretilen Anadolu setlerinin Sivas'tan 08.45 ile 17.50, Divriği'den ise 06.00 ve 14.45'te hareket edeceği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tecer-Kangal Varyantı azami yol eğimini binde 14'e düşürürken minimum kurp yarı çapını 1000 metreye çıkarmakta, lokomotif çekerini yüzde 40 artırıp seyir süresini 75'ten 30 dakikaya düşürerek zaman ve yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Varyantta konvansiyonel hatlardaki en uzun tünel olan 5.5 kilometrelik Deliktaş Tüneli de bulunmaktadır. 

Yerli üretim Anadolu setleri ise daha konforlu ve daha hızlı bir hizmet sunmakta, kısa ve orta mesafeli taşımacılıkta işletme maliyetini düşürmekte, demiryolunun yolcu taşımadaki payını artırmaktadır"

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim