• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Yerli araştırma gemisi limanda bekliyor

Yerli araştırma gemisi limanda bekliyor
Sinop Üniversitesi tarafından bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere denize indirilen Türkiye’nin ilk yerli araştırma gemisi 'Seydi Ali Reis' teknesi, araştırmalarda kullanılacak gerekli ekipmanları olmadığı için 8 aydır limanda bekliyor.

 

Sinop'ta 3 milyon 325 bin liraya mal olan 'Seydi Ali Reis' gemisi, geçen yıl Eylül ayında Sinop’un Türkeli ilçesinde düzenlenen törenle denize indirildi. 22.2 metre uzunluğunda, 7,5 metre genişliğinde olan gemide, laboratuvarlar bulunuyor.
 
Araştırmalarda kullanılacak ekipmanların temini için ihale aşamasında olduklarını belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, "Biz gemiyi suya indirdik, ama geminin su ürünleri, balıkçılık, kirlilik, sismik, biyolojik araştırmalarında kullanılabilecek teknik donanımlarının hepsi henüz tam değil. Gemimizin hem karasularımızda, hem de uluslararası sularda araştırmalar yapabilmemiz için bir takım gelişmiş teknik donanıma sahip cihazların alınması için süreci başlattık. Tam teşekküllü bir araştırma yapabilmek için gerekli cihazların alım safhasında olduğu için araştırma yapamıyoruz. Şu anda açık denizde araştırma yapabilecek vinç sistemiyle atılan ve 600 metre derinliğe kadar deniz sularının yapısını denizdeki canlıların yapısını gözlemleyecek cihazlarımız henüz yok. Bu cihazların alımı için ihale aşamasındayız. Bu cihazlar yurt dışından gelecek. Tabi sadece cihazları almak yeterli değil, akademisyen arkadaşlarımızın da proje üretmeleri lazım" diye konuştu.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim