• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Yerli Ferrari'ye Formula 1 teknolojisi

Yerli Ferrari'ye Formula 1 teknolojisi
Kamuoyunda "Yerli Ferrari" olarak bilinen Etox'un yatırımcısı Ercan Malkoç, üreteceği yeni otomobiller için F1'in gözde markalarından Lotus'dan teknik yardım alacak.
Anlaşmayla hem üretim sürecinde yer alacak bir grup Türk personele İngiltere'de eğitim verilecek hem de Lotus'un F1 araçlarındaki bazı teknolojileri yeni üretilecek yerli otoda kullanılacak.
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yerli otomobil üretimiyle ilgili olarak, “Yerli otomobili üretecek babayiğitler aradık. Baba var yiğit yok, yiğit var baba yok. Onun için işler biraz gecikiyor. Ya babaları yiğit yapacağız ya da yiğitleri baba” sözleriyle tekrar gündeme gelen yerli oto tarışmaları, TÜBİTAK'ın yerli elektrikli araçlar için vereceği Ar-Ge desteği için son teklifleri 24 Mayıs'ta almasıyla yeni bir boyut kazandı.
 
Kendilerini edindikleri tecrübe ve sergiledikleri kararlılıkla yerli otomobil üretmeye en yakın grupların başında gördüklerini ifade eden Malkoç, şu bilgileri verdi:
 
"TÜBİTAK'ın Ar-Ge desteğini önemsiyoruz. Bu destek sayesinde yerli otomobil üretilmesine devlet ciddi manada katkı sağlamış olacak. Hayalimiz olan yerli otoyla Türkiye'nin elektrikli araç konusunda söz sahibi ülkeler arasına girmesini istiyoruz. Bunun için yıllardır devam eden çalışmalarımızı dünya standarlarına taşımaya kararlıyız. Bu doğrultuda köklü İngiliz markası Lotus ile görüşmelerimiz oldu. Vardığımız prensip anlaşmasında personelimize İngiltere'de eğitim verecekler. Yine Lotus'un F1 araçlarındaki bazı teknolojileri de yeni üretilecek yerli otomobilimizde kullanabileceğiz."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim