• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Yerli helikopterin ilk görüntüleri yayınlandı

Yerli helikopterin ilk görüntüleri yayınlandı
Yerli helikopterin Sanayileşmesi toplantısında yapımına başlanan Özgün Helikopter'in ön tasarım görüntüleri paylaşıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından düzenlenen ve OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi'nin de katkıda bulunduğu "Yerli Helikopterin Sanayileşmesi" toplantısı gerçekleştirildi.

2018'DE UÇURULMASI PLANLANIYOR

Toplantıda, "Özgün Helikopter"in ön tasarımına ilişkin görüntüler de paylaşıldı. Farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan helikopter çizimlerine yer verilen görüntüler, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Yetkililer, tasarım üzerinde küçük değişiklikler yapılsa da genel itibarıyla helikopterin bu şekliyle üretileceğini bildirdi. Program kapsamında 5 ton sınıfında üretilecek helikopterler, hem sivil hem de askeri sertifikasyona sahip olacak. Helikopterin 2018'de uçurulması planlanıyor.

 

ÇOK SAYIDA HELİKOPTER VAR

Türkiye'de askeri helikopter programları hakkında bilgi veren SSM Helikopter Daire Başkanı Köksal Liman, "Şu an itibariyle 580 civarında askeri, 89 da sivil helikopterimiz var. Bunların büyük kısmı Sağlık Bakanlığının ihtiyaç duyduğu ambulans helikopterler" diye konuştu.

ATAK KİLOMETRE TAŞI

Askeri helikopterlerde sayının artabileceğine işaret eden Liman, sivil helikopterlerde yükselen bir pazar olduğunu söyledi. Liman, ATAK helikopteri projesinin kendileri için önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade ederek, projede üretimin devam ettiğini kaydetti. Toplantıya, SSM, TUSAŞ ve diğer savunma sanayi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim