• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Yerli hızlı tren 2019'da raylarda olacak

Yerli hızlı tren 2019'da raylarda olacak
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan “Yerli hızlı treni 2019’da raylara indireceğiz” dedi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Bloomberg HT’de değerlendirmelerde bulundu. Elvan yerli hızlı treninin 2019’da raylara ineceğini söyledi.

Yeni dönemde otoyollara ağırlık vereceklerini söyleyen Elvan, Ankara’yı Niğde’ye bağlayan otoyolu projesi için çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve yılbaşından önce ihaleye çıkılacağını kaydetti.

Mersin’i Silifke’ye bağlayan otoyol projesinin yapımına süratle başlayacaklarını kaydeden Elvan, diğer otoyol projelerinden de bahsetti. Elvan, “Önemli projemizlerinden olan Ankara’yı Kırıkkale’den Delice’ye bağlayan proje için ihaleye çıkacağız. Bu bölgede günde 30 – 40 bin arasında değişen araç yoğunluğu var, Ankara Kırıkkale arasını rahatlatmak istiyoruz. Diğer önemli projemiz ise 2016’da ihaleye çıkacak olan İzmir’i Çandarlı’ya bağlayan otoyol projesi” dedi. Elvan, 4 otoyol projesi için hemen ihaleye çıkılacağını belirtti.

“3 katlı İstanbul tüneli projesi trafiği önemli ölçüde rahatlatacak”

Ülkenin kuzeyden güneye doğudan batıya hızlı tren hatlarıyla donatılacağını belirten Elvan, 2019’da yüksek hızlı treni raya indireceklerini vurguladı. Elvan ayrıca Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın yapımına başlandığını da kaydetti.

Elvan, diğer bir proje olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını söyledi. Elvan, “Marmaray ve Avrasya’dan sonra boğazın altından 3. bir geçiş gerçekleştireceğiz, bu dünyada bir ilk olacak. Tünelin 1. ve 3. katından otomobiller geçecek, orta katında hızlı tren ve metro sistemi olacak, Anadolu yakasından başlayan ve İstanbul’da mevcut tüm metro hatlarını kesen 31 km’lik metro hattı oluşacak. Vatandaşlar Avrupa yakasının bir ucundan Anadolu yakasına ulaşma imkanına kavuşacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim