• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Yerli otodan önce yerli tramvay geliyor

Yerli otodan önce yerli tramvay geliyor
Bursa Belediye Başkanı Altepe, "Prototip çıktı, belgeler 4 aya kadar alınır. Yerlilik oranı ise yüzde 98'e çıkacak" dedi.

Yerli otodan önce yerli tramvay geliyor

Bursa Belediye Başkanı Altepe, "Prototip çıktı, belgeler 4 aya kadar alınır. Yerlilik oranı ise yüzde 98'e çıkacak" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu döneme damgasını vuracak en önemliprojelerinden biri olan yerli tramvayda sona gelindi. Üretimi tamamlanan tramvayla ilgili uluslararası üretim belgelerini alma yönündeki çalışmalar sürüyor. Belediye ve Durmazlar Makine işbirliğiyle hayata geçirilen ilk yerli tramvay projesiyleilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Şu anda prototip aracımızın üretimi tamamlandı. İmalat belgeleri alınıyor. 3-4 ay sonra belgeler tamamlanabilir. Bu araçlarımızı ilk olarak Heykel- Garaj tramvay hattında kullanacağız. Önümüzdeki dönemde yerli tramvay ihalelerine girebilecek" dedi. Şu anda yüzde 55 olan yerlilik oranının yüzde 75'e daha sonra da yüzde 98'e kadar çıkacağını anlatan Altepe, "Burada tamamen yerli bir marka yapılıyor. Dünyastandartlarında üretim oluyor" diye konuştu

PAZAR VAR 
Altepe, 15 yılda 5 bin 250 araca 
ihtiyaç olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Türkiye'de 50 milyar dolar dünyada ise 1 trilyon dolarlık pazar oluşacak. Bu araçların ihracat potansiyeli yüksek." 

İPEKBÖCEĞİ 
MODELİYLE ÜRETİM
Bursa'nın ipek yolunun başlangıç noktası olmasından esinlenilerek 
tasarımda'ipekböceği' modeli öne çıktı. Ayakta ve oturaklı tam kapasitesi 250 kişi olan tramvay, tam dolu iken yüzde 8.2'lik eğimle tırmanabilecek. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim