• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Yerli otomobil için yarın kritik bir gün

Yerli otomobil için yarın kritik bir gün
Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) tarafından hazırlanan yerli oto raporu yarın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sunulacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak TÜSİAD Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği yerli otomobille ilgili otomotiv üreticilerinin çatı örgütü olan OSD'nin hazırladığı rapor tamamlandı.

Teknik çalışmaları biten rapor yarın Bakan Nihat Ergün'e sunulacak. Rapor daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edilecek.İhracatta ekonominin lokomotifi haline gelen otomotiv sektörüne yönelik yerli otomobil beklentileri sürerken, Ocak ayı sonunda Türk Traktör ve Hattat dışındaki 13 üyesiyle bir komite kurma kararı alan OSD, böylece Ford Otosan, TOFAŞ, Oyak Renault, Hyundai Assan, Mercedes-Benz Türkiye, Temsa Global, Toyota Türkiye, Karsan, Anadolu Isuzu, BMC, MAN Türkiye, Otokar ve Honda Türkiye ile birlikte Türk otomobil markası için kapsamlı bir rapor hazırlığına başlamıştı.

RAPOR 200 SAYFA

Raporun, tüm üyelerin görüş ve önerileri dikkate alınarak kapsamlı bir şekilde hazırlandığı ve yaklaşık 200 sayfa civarında olduğu öğrenildi. Otomotiv Sanayii Derneği'nin kendisinin daha önce “Nasıl yapılamaz?' değil 'Nasıl yapılır?'ı anlatsın” uyarısı yaptığı yerli üretim için gereklilikleri ortaya koyan rapora ilişkin Ergün, şunları kaydetmişti:

“Nasıl yapılamayacağını anlatan çok oldu zaten, Bir anda dünyada parlayan ve bir senede markalaşan bir şeyden bahsetmiyoruz. Bir başlangıçtan bahsediyoruz. Topluma, sanayiciye moral olacak bir şey olsun. Yatırımı 500 milyon, 1 milyar dolar olsun. Eğer 100 bin satış gerçekleştiren bir tablo ortaya çıkarsa iyi başlangıç olur, bu iş yürür.

Kuşkusuz toz pembe bir rapor istemiyoruz. Karşımızdaki zorluklarında neler olabileceğini bizim önümüze koyan bir yönü olabilir raporun. O raporda muhakkak şunu görmek isteriz ki, Türkiye 50 yıllık birikimi ile bir otomobil markası üretmeye ve meydana getirmeye imkanı ve kabiliyeti olan bir ülkedir. Bu raporda bunu göreceğimizi umuyorum.”

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim