• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

"Yerli otomobil üssü Sakarya olmalıdır"

"Yerli otomobil üssü Sakarya olmalıdır"
TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "yerli otomobil üssü Sakarya olmalıdır. Sakarya bunun için yeterli birikime sahiptir" dedi.

"Yerli otomobil üssü Sakarya olmalıdır"

SATSO'nun düzenlediği "Sakarya'nın Yıldızları Ödül Töreni"ninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un ev sahipliğini yaptığı "Sakarya'nın Yıldızları" Ödül Töreni; SATSO Salonu'nda gerçekleşti.

Törene; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Düzce Valisi Vasip Şahin, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Halit İnci ile SATSO üyeleri ve iş adamları katıldı.

"KİMSEYE ÖNÜMÜZÜ KESME FIRSATI VERMEYECEĞİZ"

Ödül töreninde bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; gündeme ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ne zaman başını kaldırsa birilerinin bunu engellemeye çalıştığını ifade eden Hisarcıklıoğlu; "Ancak artık biz akıllandık. Bu sefer kimseye önümüzü kesme fırsatı vermeyeceğiz. Bu duyguları sadece ben taşımıyorum. Doğuda ki, batıda ki kısaca tüm Türkiye'de Oda ve Borsa başkanları da aynı düşünceyi paylaşıyor" dedi.

Her zaman birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu; "Terörün bizi yenememesi ve kardeş kanı dökülmemesi için bir ve beraber olarak, TOBB olarak buna tepkimizi hep birlikte göstermemiz lazım. Esnafı da iş adamı da aynı düşünce içerisinde. Bunu ortak bir eyleme dönüştürerek tüm dünyaya, teröre karşı nasıl durduğumuzu göstereceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN DETROIT'İ SAKARYA'DIR DEMELİYİZ"

Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobil çağrısına Sakarya'dan adres göstererek cevap veren Hisarcıklıoğlu; "Yerli otomobil üssü Sakarya olmalıdır. Sakarya bunun için yeterli birikime sahip. Ben bizzat Toyota Genel Müdürü'nün ağzından Cumhurbaşkanımıza dünyada sıfır hatayla otomobil ürettiğimiz ve en verim aldığımız fabrikamız Türkiye'de dediğini duydum. Bunu başaran fabrikanın genel müdürü, genel müdür yardımcıları, mühendisleri, işçileri Türk. Bunu biz başarıyoruz. Toyota burada. Otokar, Otoyol, Tırsan burada. Bilgi desen var, işçi desen var. Türkiye'nin Detroit'i Sakarya'dır demeliyiz. Bunun için Sanayi ve Teknoloji Bakanımızdan bir ricamız var. Bu otomobil merkezi olmayı da artık sakın Kocaeli'ne kaptırmayalım. Orada yeteri kadar var zaten" dedi.

"BEN SAKARYA'YA GELİNCE MORAL BULUYORUM"

Konuşmasında; "Başarı örneğini verdiğim her şehirde burada olduğu gibi bir durum var" diyen, Hisarcıklıoğlu; "Vali, belediye başkanları, milletvekilleri birlik ve beraberlik içerisinde olursa başarı da böyle geliyor. Ben Sakarya'ya gelince moral buluyorum. Allah buraya her şeyi vermiş. Tarım ve Hayvancılık için çok önemli bir yer burası. Sakarya Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden birisi. Göç alan bir şehir. Burada Türkiye'nin 81 ilinden de insan geliyor. Tüm Türkiye'ye birlikte nasıl yaşanılır diye gösteriyorsunuz. Herkes gelip hoşgörünün nasıl olduğunu Sakarya'da görsün. Asıl zenginliğiniz budur" şeklinde konuştu dedi.

"SAKARYA ÖNEMLİ BİR BÖLGEDİR"

Sakarya'nın sanayileşmede önemli avantajları olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu; "Üçüncü köprüyle bağlantılı olarak Sakarya'nın en büyük avantajı önümüzdeki dönemde müthiş bir lojistik üs olma şansı var. Lojistik üs demek; bütün malların toplandığı yer demek. Gerek Türkiye'ye gerek dünyaya dağıtıldığı yer. Bursa'dan, Kocaeli'nden, Eskişehir'den, Ankara'dan, Bolu'dan topladığınız malları buradan dağıtmak lazım" dedi.

Karasu ilçesine tren yolunun yapıldığını kaydeden TOBB Başkanı, Karasu'nun tren yolunun bitmesi ve limanın çalışmasıyla beraber dünyaya mal satılan yer olacağını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Müthiş avantajları var. Sadece Türkiye'nin mallarının dağıtıldığı yer olmayacak. Ortadoğu'nun, Kafkasya'nın ve hatta İpekyolu'nun canlandırılmasıyla beraber bu yoldaki malların dağıtıldığı yer olacak." şeklinde konuştu.

ÖZKOÇ: "BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HAREKET ETMELİYİZ"

SATSO Meclis eski Başkanı olan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç; "Diploması ahlakının nasıl işlediğini öğrendiğim bir kürsüdür bu kürsü"diyerek SATSO'da görev yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkoç konuşmasının devamında, "Bir ülkenin STK'ları veüreten kısmı güçlüyse o ülkenin vatandaşı o ülkede olmaktan memnuniyet duyar. Eğer bizi eşit koşullarla yarıştırırsanız bizim önümüzde engel yok diyen Hisarcıklıoğlu'nun bu sözlerini unutmayıp feyiz alıyorum. Dünya bize gıpta etmeli, bunun için de birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz,biz Sakarya'da siyasi görüş ve parti gözetmeksizineleleyiz."dedi.

DİŞLİ: "EKONOMİMİZ DÜNYADA EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKE OLDU"

Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ise, dünyanın yıldızlarından birisinin Türkiye, Türkiye'nin yıldızlarından birinin de Sakarya olduğunu kaydetti. Dişli konuşmasının devamında, Sakarya'ya yapılacak olan her katkıda SATSO'nun ve diğer STK'ların yanındayız. Biz, Sakarya'ya hizmet için varız. Dünya ekonomileriküçülüp, resesyona girerken biz de ekonomimizi soğutma gayretindeyiz. Ekonomimiz dünyada birinci çeyrekte en hızlı büyüyen ülke oldu. İkinci çeyrekte gerek BDDK, gerekse Merkez Bankamız ve ekonomi bakanımız ekonomimizi yavaşlatma çalışmaları yapıyorlar. Bir cari açık sorunumuz var.Ancak cari açığın artma hızı yavaşladı. Alacağımız tedbirlerle düşük seviyelerde tutma gayretinde olacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sakarya'da yılın en iyi girişimci ve iş adamlarına ödülleri verildi.

Gelir Vergisi Kategorisi'nde; "Ali Çelik Asçelik İnşaat, Ömer Polat ve Haluk Aygün"ün ödülünü, Vali Yardımcısı Hikmet Dinç verdi. Kurumlar Vergisi Kategorisi'nde; "Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. Arifiye Fabrikası ve Arma Filtre Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş."nin ödülünü, Sakarya Defterdarı Ali Solmaz verdi. İhracat Kategorisi'nde; "Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Anonim Şirketi, Toyota Motor Europe Adapazarı Şubesi, Arma Filtre Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gizem frit Pazarlama ve Dış Ticaret Ltd.Şti. ve Tırsan Treyler Sanayi Ticaret ve Nakliyat A.Ş."nin ödülünü, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli verdi. Çevre Kategorisi'nde; "Çevreye karşı göstermiş olduğu özen ve duyarlılık için Zeliha İrez – Zeliş Çiftliği"nin ödülünü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar verdi.

SATSO Özel Ödülü Kategorisi'nde; "Başarılı sportif faaliyetlerinizle Sakarya'nın tanıtımına yapmış olduğu katkılar için Sakaryaspor Tesis İşletmecilik ve Ticaret A.Ş."nin ödülünü, SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu verdi. AR-GE Kategorisi'nde; "Kromel Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Mustafa Salim"in, ödülününü Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Çelik verdi. Eğitim Kategorisi'nde; "Enka Spor Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı, Nıcholas C.Porcaro Türk Eğitim Vakfı, Tuğrul Köseoğlu, Noksel Çelik Boru Sanayi Anonim Şirketi"nin ödülünü, Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp verdi.

UMEM Projesi Kapsamı'nda; "Yüksek Düzeyde Kursiyer İstihdam ederek Sakarya ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayan Yazaki Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş. ,Aytaş Mobilya İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş., Tül Kağıt Tül Temizlik Kağıdı sanayi ve ticaret A.Ş. Sakarya Şubesi, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. Arifiye Fabrikası ve Arma Filtre Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş"nin ödülünü, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu verdi.

Patent Kategorisi'nde; "2010 yılında Sakarya İlinde en çok patent tescil ettiren firma olarak Sakarya ve Türkiye'nin ekonomisine sağlamış olduğu katkılar için Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. Arifiye Fabrikası"nın ödülünü, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Fikri Koç verdi.

500 büyük Sanayi Kuruluşu Kategorisi'nde; "500 Büyük Sanayi kuruluşu içine girerek Sakarya ve Türkiye ekonomisine sağlamış olduğu katkılar için Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Anonim Şirketi, Şenpiliç Gıda Sanayi a.ş. Sakarya Geyve Şubesi, Kayarlar Et Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Tırsan Treyler Sanayi Ticaret ve Nakliyat A.Ş., Toyota Boshoku Türkiye Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sırmagrup İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş.Kırkpınar / Sapanca Şubesi"nin, ödülünü Sakarya Milletvekili Engin Özkoç verdi.

Girişimcilik Kategorisi'nde; "Kadın Girişimci Hülya Baran Sakallıoğlu ve Genç Girişimci Mesut Fıçıcıgil"in ödülünü, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Gülden Yılmaz ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu takdim etti. Ödüllerin takdiminin ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı günün anlam ve önemine istinaden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na bir tablo takdim etti. Ödül töreninin sonunda, Amigo Ersin, Sakaryaspor taraftarları adına TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ve Sakarya TSO Başkanı Mahmut Kösemusul'a isimleri yazılı olan forma hediye etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, teşekkür ederek, "Sakaryaspor Türkiye'nin futbolcu fabrikası gibi futbolcu yetiştiren bir kulübüdür" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim