• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Yerli otomobil yeni fabrikalar getirecek

Yerli otomobil yeni fabrikalar getirecek
Doğuş Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, yerli otomobil konusundaki çabaların başarıyla sonuçlanacağına inandıklarını kaydetti.

Yerli otomobil yeni fabrikaların gelmesini de sağlayacak

Yerli otomobil konusunda daha önce 'Kurulacak şirkete yüzde 10 finans ortağı oluruz' açıklamasını yapan Doğuş Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, yerli otomobil konusundaki çabaların başarıyla sonuçlanacağına inandıklarını kaydetti.

Hükümetin yerli araç üretimi konusunda ciddi bir çabası olduğunu belirten Acar, "Önümüzdeki dönemde yatırım ajansı ciddi bir şekilde Türkiye'de yeni fabrikaların kurulması için çabalarını sürdürecek. Yeni fabrikaların geleceğini düşünüyorum." dedi. TÜRKONFED 15. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'ne katılmak üzere Mersin'de bulunan Acar, yerli otomobil üretimine destek konusunda şunları söyledi: "Mesela Mercedes normal üretici olduğu için katkı sağlayabilir. Ama, biz üretici değiliz. Biz ticaret şirketiyiz. Eğer büyük bir ortaklık çabası olursa, biz de finansal ortak olarak bu işin içinde olmak isteriz."

2011'in sektör açısından iyi geçtiğini dile getiren Acar, gelecek yıl sektörün ciddi anlamda daralacağını düşünmediklerini dile getirdi. Başta biraz daralma olacağını ancak ihracatın farklı ülkelere açılmasıyla bu sıkıntının aşılacağını anlatan Acar, "Bazı oranlarda daralma olabilir. Ama bunun makul bir ölçüde olacağını sanıyorum. 2012'de otomotiv içerisinde 750 bin civarında araç pazarı olur. Bu yıl bu rakam 870 binlerde. Otomotivin gelişmesiyle yerli yan sanayi de gelişti. Bu konuda yurtiçindeki ve yurtdışı firmalar çalışıyor. Ben sadece Volkswagen Grubu için söyleyeyim; şu anda Almanya'dan gelen 25 kişilik kadro, adımıza çalışıyor. Türkiye'den mal alıyorlar. Almanya ve diğer ülkelerdeki fabrikalara mal ihraç ediyorlar. Bugüne kadar 200 milyon TL yüzde 100 yerli sermayeden alım yaptılar. Toplamda da yabancı firmalardan yapılan alımlarla rakam, 500 milyon TL'ye ulaşıyor. Bunların artması için çalışıyoruz. 2018 stratejisinde Volkswagen Grubu buradaki alımlarını da artıracaktır." diye konuştu.

www.UllasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim