• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Yerli otomobilde yoğun çalışma başladı

Yerli otomobilde yoğun çalışma başladı
Türkiye’nin son yıllarda çalışma yürüttüğü yerli otomobil üretimi konusunda elektrikli otomobile öncelik verilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, yoğun bir çalışma programı yürütüldüğünü anlattı.

 

Türkiye’nin son yıllarda çalışma yürüttüğü yerli otomobil üretimi konusunda elektrikli otomobile öncelik verilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, yerli otomobil konusunda yoğun bir çalışma programı yürütüldüğünü anlattı.
 
20 FİRMA BAŞVURDU
 
“Türkiye’nin yerli bir otomobil üretme isteği artık herkesin malumu” diyen Emiroğlu, “Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün’ün ciddi çalışmaları var. Bir babayiğidin çıkıp bu talebi karşılamasını istediler. Bu konuda talepte bulunan çok sayıda firmamız var. TÜBİTAK aracılığıyla bir proje yarışması düzenledik, 20 firma başvurdu. Şu anda 10 proje elendi ve kalan projeler için görüşmeler sürüyor” ifadesini kullandı.
 
İLKİ ELEKTRİKLİ OLACAK
 
Emiroğlu, yıl sonuna kadar yerli otomobil konusunda desteklenecek projeleri belirleyeceklerini söyledi. Türkiye’nin artık yerli aracını gerçekleştirmek için ilk adımı atacağına işaret eden Emiroğlu, “Söz konusu çağrımızı elektrikli araçlarla ilgili yaptık. Üretilecek ilk yerli otomobilin elektrikle çalışan otomobil olmasını hedefliyoruz çünkü bu alanda yeni bir teknoloji ve ileriye dönük pozisyon alabiliriz” dedi.
 
İLK PROTOTİP NE ZAMAN ORTAYA ÇIKACAK?
 
Emiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Elektrikli araçların üretimiyle ilgili çalışmalar dünya genelinde yeni yeni başlıyor. Yeni bir sektör olacak ve alternatif enerji durumu var. Türkiye olarak da bunun farkındayız. Bu nedenle yerli otomobil konusunda önceliğimiz elektrikli otomobiller ve yeni teknolojiler. Bu tür projeler önceliğimiz ve incelemeler sürüyor. Belirlediğimiz projelere destek vereceğiz. TÜBİTAK’ın kabul ettiği projeler üzerinde incelemelerimiz devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar destekleyeceğimiz projeler belirlenecek, 3 yıllık bir destek süreci var ve bunun sonunda ilk prototip ortaya çıkacak ve seri üretime başlanacak. İnşallah 3 yıl sonra elektrikli yerli otomobile kavuşuruz.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim