• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Yerli simülatörde KOBİ imzası

Yerli simülatörde KOBİ imzası
İki genç mühendisin kurduğu Sanlab, Türkiye’nin ilk simülatör fabrikasını hayata geçirdi. İş makinelerinden askeri araçlara kadar birçok alanda eğitim simülatörü imal eden şirket, ihracata da başladı.

 

TÜBİTAK Gebze Kampusu’nda faaliyet gösteren Sanlab, Türkiye’nin ilk simülatör üretim merkezini kurdu. Bugüne kadar yerli üretimi yapılmayan iş makineleri, vinç, tank, silah çeşitleri gibi alanlara yönelik özel simülatörler geliştiren şirket, yurtdışına da bu teknolojiyi ihraç etti. Sanlab’ın başarı hikâyesinde ise iki genç mühendisin imzası var. Makine mühendisi Evren Emre ve endüstri mühendisi Salih Kükrek 2009′da TÜBİTAK’ın Teknogirişim Sermayesi Programı desteği ile Sanlab’ı hayat geçirdi. Şirket kurulduğu ilk günden bu yana iş makineleri operatör eğitim simülatörleri ve hareketli platformlar üzerine odaklandı. İki yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından Türkiye’nin ilk eğitim simülatörlerini üreten robotik atölyesini kurmayı başaran şirket tüm hava, deniz ve kara araçlarının simülatörlerine yönelik 6 DOF hareketli platform geliştirdi.

Hedef askeri araçlar

Şirketin kurucularından Evren Emre özellikle iş makineleri simülasyonunun bugüne kadar Türkiye’de ihmal edilen bir konu olduğunu ve bu nedenle ciddi oranlarda can ve mal kaybı yaşandığını belirtti. Hayata geçirilen simülasyon sistemlerinin yüzde 100 yerli olduğunu belirten Emre, “İş makinelerinin yanı sıra askeri alanlarda da yerli simülatör teknolojisine sahibiz” dedi.

Devlet desteği adılar

Halen istihdam ettikleri 14 tam zamanlı Ar-Ge personeli ile teknoloji ve ürün geliştirdiklerini ifade eden Emre, “2011′de Ar-Ge ve ticari işbirliği alanında önemli adımlar attık. Bekolaoader Simülatörü adını verdiğimiz projesimiz KOSGEB tarafından desteklendi” şeklinde konuştu.

Ortaklık teklifleri alıyor

Gelecek hedefleri arasında özellikle askeri araçların kullanımına yönelik önemli projeler bulunduğunu vurgulayan Emre, bu alanda küresel ölçekte söz sahibi bir firma olmayı planladıklarını ifade etti. Dünyanın önde gelen bilgisayar oyunları firmalarında da ortaklık teklifleri aldıklarını anlatan Emre, “Çok ciddi ortaklık teklifleri geliyor. Bunları da değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim