• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Yerli tramvay üniversitelere ders oluyor

Yerli tramvay üniversitelere ders oluyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen yerli tramvay ‘İpekböceği’, üniversitelerin de dikkatini çekti.

Yerli tramvay üniversitelere ders oluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen yerli tramvay ‘İpekböceği’, üniversitelerin de dikkatini çekti. Bursa’nın teknoloji ve tasarımdaki gücünün sembolü haline gelen İpekböceği’ni görmek ve üretim aşamaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bazı üniversiteler, üretim tesislerini gezmek için Bursa’ya geliyor.

İstanbul’da dünyanın sayılı firmalarının katıldığı ‘Eurasia Rail Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda görücüye çıkan Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği, sanayi kenti Bursa’nın teknoloji ve tasarımdaki gücünün simgesi oldu. Mühendislik fakülteleriyle öne çıkan bazı üniversiteler, tramvayın üretim safhaları hakkında bilgi almak için önümüzdeki günlerde Bursa’ya gelecek.

Bir araca 8 milyon TL ödüyoruz

3 yıl önce yerel seçimler döneminde vaat olarak yerli tramvay üretimini gündeme getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vaadini yerine getirmenin gururunu yaşarken, aynı zamanda Türk ekonomisine sağlanacak katkının önemine vurgu yaptı.

Günümüzde artık tüm kentlerin raylı sisteme yöneldiğini ancak raylı sistem araçlarının ise mecburen yabancı firmalardan temin edildiğini dile getiren Başkan Altepe, “Bugün 28 metrelik bir vagona 8 milyon TL ödüyoruz. Yani 4’lü bir katarın bize faturası 32 milyon TL. Bu nedenle kendi aracımızı üretmek zorundaydık. Hem daha ucuz hem de daha kaliteli üretebileceğimize inanıyorduk. En azından tramvaya ödenin paranın tamamının yurt içinde kalacak olması bile ülke ekonomimiz açısından büyük önem taşıyor” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim