• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Yerli tren İzmir-Bandırma seferine çıktı

Yerli tren İzmir-Bandırma seferine çıktı
Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) tarafından Adapazarı'nda üretilen ilk yerli dizel tren seti "Anadolu", İzmir-Balıkesir-Bandırma arasında törenle seferlerine başladı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Tren Garı'nda düzenlenen törende, bir yerdeki ulaşım imkanlarının gelişme ve kalkınmayla doğru orantılı olduğunu söyledi.

Yerli üretim trenlerin hizmete girmesinin gurur verici olduğuna dikkati çeken Turhan, "Bugün Balıkesir'e yatırım yapılıyorsa, özellikle yabancı sermaye geliyorsa demiryolunun büyük etkisi var. Limanlara demiryolu ulaşımının olması büyük avantaj" dedi.

Balıkesir Lojistik Köyü Projesi ve hızlı trenin getirilmesi çalışmaları gibi gelişmelerin bölge açısından önemine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ise şunları kaydetti:

"Balıkesir, demiryollarının kavşağında bir il oluyor"

"Bu çalışmalarla Balıkesir, demiryollarının kavşağında bir il oluyor. Otoyollarla, bölünmüş yollarla, İstanbul'u İzmir'e bağlayan Balıkesir, nasıl karayollarının kavşağında il ise demiryollarının da kavşağında yer alacak. Lojistik köy, Balıkesir'e ayrı bir önem katıyor. İzmir, Manisa ve Afyonkarahisar'dan Avrupa'ya ihraç edilecek bütün ürünler, Balıkesir üzerinden Bandırma'ya ve oradan da Avrupa'ya ucuz maliyetle ulaşabilecek. Bölünmüş karayolları gibi bölünmüş demiryollarıyla da ülkemiz daha da gelişecek"

140 km hız yapabiliyor

Yerli tren setler sayesinde lokomotif, vagon ve jeneratör ünitelerinin tek sette toplandığını dile getiren Koçbay, "17 milyon liraya mal olan 4'lü yolcu tren setleri, saatte 140 kilometre hız yapabiliyor. 4'lü setler 256 koltuk yolcu kapasitelidir. Maksimum yolcu konforunu sağlamak en son teknoloji kullanılıyor" dedi.

Afyonkarahisar-İzmir YHT inşaatına başlandı

Afyonkarahisar-İzmir arası yüksek hızlı tren projesinin inşaatına başlandığını ifade eden Koçbay, aynı zamanda Bursa-Balıkesir-İzmir yüksek hızlı tren hattının fizibilite çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim