• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Yerli uçak projesinde beklenmeyen hamle

Yerli uçak projesinde beklenmeyen hamle
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Ankara’ya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Türkiye’ye, ‘ Antonov 158 tipi yolcu uçağını birlikte üretelim’ önerisinde bulunacak.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Ankara’ya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Türkiye’ye, ‘ Antonov 158 tipi yolcu uçağını birlikte üretelim’ önerisinde bulunacak.
 
Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, resmi temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ikili ilişkilerin tüm boyutlarının yanısıra iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirecek olan Yanukoviç, çok önemli bir konuda da Türkiye’ye işbirliği teklif edecek.
 
2023 vizyonu çerçevesinde yerli uçak üretimi için hazırlıklarını sürdüren Türkiye’ye, birlikte uçak üretme teklifinde bulunacak olan Yanukoviç’in birlikte üretme teklifi yapacağı uçak dün sabah Esenboğa Havalimanı’na geldi.
 
Airporthaber’e gelen bilgilere göre, bugün Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile TAI mühendisleri tarafından incelenecek uçak için olumlu görüş bildirilmesi halinde ortak uçak üretimi için masaya oturulacak.
 
BAŞBAKAN DA İNCELEYECEK
 
Daha önce Embraer, Airbus ve SAAB firmalarıyla ortak uçak üretimi konusunda görüş alışverişinde bulunan Türkiye’nin, dünyanın en eski uçak üreticilerinden Antonov konusunda nasıl bir karar alacağı beklenirken bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da uçakta incelemelerde bulunacağı kaydedildi.
 
Ukrayna’nın Türkiye ile ortak üretmeyi planladığı Antonov -158 tipi uçak 99 yolcu kapasiteli ve 3 bin 100 kilometre menzile sahip. Saatte 850 km hıza ulaşabilen uçak, 1900 metre uzunluğundaki pistlere iniş kalkış yapabiliyor. Antonov -148 ile benzer özellikler taşıyan bölgesel jet segmentindeki uçağın üretimine 2010 yılında başlandı.
 
antanov1.jpg
 
antanov2.20131009144406.jpg
 
antanov3.jpg
 
antanov4.jpg
 
antanov5.jpg
 
antanov6.jpg
 
Kaynak:AirportHaber
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim