• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Yerli uçak 'Türkkuşu' için geri sayım başlıyor

Yerli uçak 'Türkkuşu' için geri sayım başlıyor
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, yerli uçak 'Türkkuşu'na ilişkin, 'Uçağımızın şu anda bütün çalışmaları tamamlandı, inşallah 2014 yılının ilk aylarında test uçuşlarına başlıyor.

 

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, yerli uçak "Türkkuşu"na ilişkin, "Uçağımızın şu anda bütün çalışmaları tamamlandı, inşallah 2014 yılının ilk aylarında test uçuşlarına başlıyor. Devamında da daha yeni tipler ve yeni uçaklar üreteceğiz" dedi.
 
Yıldırım, bir programa katılmak için geldiği Eskişehir'de, ülke çapında iki yıl süren anket sonucunda yerli uçağa "Türkkuşu" adının verildiğini anımsattı.
 
"Bizim bir hayalimiz vardı" diyen Yıldırım, Türk Hava Kurumunun 1927 yılında uçak üretmiş bir kurum olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Yine 1955'e kadar ülkemizde uçak üretimleri yapılmış. Biz üniversitemizi de kurduktan sonra 'nerede kalmıştık?' dedik ve tekrar uçak üretimiyle ilgili çalışmalara başladık. Bununla ilgili Amerika'da bir üniversiteyle iş birliği yapıyoruz. Almanya'da bilim adamlarıyla çalışmalarımız var. Uçağımızın şu anda bütün çalışmaları tamamlandı, inşallah 2014 yılının ilk aylarında test uçuşlarına başlıyor. Devamında da daha yeni tipler ve yeni uçaklar üreteceğiz. Önce halkımıza, devletimize, milletimize, hükümetimize, artı kendimize güveniyoruz. Türk sanayisine de güvenim sonsuz çünkü Türkiye'de çok önemli parçalar, özellikle uçak malzemeleri üretiliyor. Bunların değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Türkkuşu, şimdiden ülkemize hayırlı olsun."
 
-"Türkiye, yükselen yıldız"
 
Türkiye'yi "yükselen yıldız" olarak nitelendiren Yıldırım, "Dünyada baktığınız zaman şu anda gayet güzel bir ekonomisi var. Dünyada ekonomik krizler yaşanırken, Türkiye bunları kolay atlattı. Bölgesinin çok önemli ülkelerinden biri. Bu önemli ülkenin, havacılık sanayi ve sektörününde de yıldız ülkelerden biri olması gerektiğine inanıyorum. Biz de Türk Hava Kurumu ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
 
-Ambulans helikopter hizmeti
 
Yıldırım, öte yandan 17 bölgede 17 ambulans helikopterle hizmet vereceklerini dile getirerek, şöyle devam etti:
 
"Türk Hava Kurumu olarak 17 ambulans helikopter alıyoruz. Bu helikopterlerle ilgili çalışmamız devam ediyor, ağustos ayından itibaren Sağlık Bakanlığımızın emrinde. Halkımıza, ülkemizde yaşayan bütün insanlara ambulans helikopter hizmeti vermeye başlayacağız. Hükümetimizi, aldığı karar, yaptığı işlerden dolayı kutluyorum. Bu konu gerçekten çok çok hayati öneme haiz. Türk Hava Kurumu olarak 17 bölgede 17 helitopterle halkımızın emrinde olacağız. Sağlık Bakanlığımızla bu faaliyeti yürüteceğiz. Bunun için de aynı zamanda helikopterleri alırken, bir helikopter bakım merkezi, bir helikopter motorları bakım merkezi kuruyoruz. Burada da yine gençlerimizi istihdam edeceğiz. Öncelikle de bizim üniversitemizden mezun olan çocuklara orada iş vermeyi planlıyoruz."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim