• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yeşil Marmaris "Memo" ile iddialı geliyor

Yeşil Marmaris "Memo" ile iddialı geliyor
Türkiye'nin ilk mavi tur şirketlerinden Yeşil Marmaris, renovasyon çalışmalarının ikincisini Memo teknesiyle gerçekleştirdi.

Türkiye'nin ilk mavi tur şirketlerinden Yeşil Marmaris, renovasyon çalışmalarının ikincisini Memo teknesiyle gerçekleştirdi.

Geride bıraktığımız yıl renovasyonu oldukça ses getiren Murat II ile filosundaki ahşap yelkenlileri yenilemeye başlayan Türkiye'nin ilk mavi tur şirketlerinden olan Yeşil Marmaris, bu kez Memo teknesi ile 2012 yazına iddialı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 50.yaşına basarak, yarım asırı geride bırakan Yeşil Marmaris filosundaki yenileme çalışmalarındaki ikinci adımı 30 metrelik ahşap yelkenlisi Memo için gerçekleştirdi.

İç ve dış dekorasyonda iddialı değişimler

Yenileme girişimlerinde tekneleri Memo'nun iç mekan tasarımı için yeniden Ceren Civaoğlu Tugay ile çalışan denizcilik sektörünün köklü şirketi Yeşil Marmaris, bu projede sadece dekorasyon değişikliğiyle kalmayarak, güverte üstü binasında da hem fonksiyonel hem de stil sahibi radikal bir çözüme de gitmiş oldu.

Öncesinde birbirinden bağımsız ve klasik görünümlü iki ayrı güverte binasına sahip olan Memo, bu kez tek ve içerisinde salon ve mutfak gibi bir çok çözümü barındıran, aynı zamanda da panoramik deniz manzarasına hakim bir master kabinin eklendiği bir üst konstrüksiyonla mavi tur sevdalılarının karşısına çıkıyor.

Malzeme ve renk seçiminde doğallık ön planda

Flybridgede de oldukça geniş ve rahat bir güneşlenme alanına da sahip olan teknenin gövdesi, güverte tekstilleri ve iç mekan renklerinde birbirine oldukça uyumlu monokromatik doğal tonlar seçtiklerini belirten Ceren Civaoğlu Tugay, "Kum ve taş tonlarından esinlenerek renove edilen teknenin yeni kabini ve salonundaki ahşap seçiminde meşe tercih ettik.

Güverte altı kabinlerde ise Memo'nun aslına sadık kalarak maun kısımları olduğu gibi kullanarak doğal tonlu bir duvar kağıdı seçimi ile kombinledik" dedi. Kabinlerinde yumuşak ve doğal renk seçimleriyle oldukça davetkar ve samimi bir hava yakalayan Memo'nun salonundaysa aynı samimi hava bu kez koyu kaya renkleri ve açık kum tonlarının kontrastının sıcak meşe tonlarına fon oluşturulması ile sağlandı.

Kalabalık misafir grupları için konforlu alanlar

Yenileme girişimlerinde değişen müşteri taleplerini her zaman birinci planda tutan Yeşil Marmaris, Memo'nun kabin sayısını tadilat sonrası sekize çıkardı. Teknede aynı zamanda kalabalık bir misafir kadrosunun rahatça kendine izole alanlar bulabileceği ayrı sosyal alanlar de mevcut. Baş ve kıç tarafta olmak üzere iki ayrı yemek ve oturma grubu bulunan teknenin salonunda ise yine ayrı konumlandırılmış oturma grupları ve masalar misafirlere serbest alternatif alanlar sunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim