• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Yetki güvenlik görevlilerine veriliyor

Yetki güvenlik görevlilerine veriliyor
Havalimanlarındaki güvenlik önlemleri yeniden yapılandırılıyor. Polis, angarya işlerini özel güvenlik görevlilerine devrederek asli görevlerine dönecek. Sadece suç oluşursa alana inecek.

YETKİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE VERİLİYOR

Havalimanlarındaki güvenlik önlemleri yeniden yapılandırılıyor. Polis, angarya işlerini özel güvenlik görevlilerine devrederek asli görevlerine dönecek. Sadece suç oluşursa alana inecek.

Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu, özel güvenlik personelinin hava meydanlarında daha aktif görev almasını; havaalanlarında görevli polislerin de asli görevlerine dönmelerini kararlaştırdı. Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu'nda alınan kararlar, Başbakanlık tarafından yazılı emir haline getirilerek ilgili tüm kuruluşlara ulaştırıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlıktan gelen yazılı emir üzerine, Türkiye genelindeki 45 havaalanında görevli toplam 3 bin 779 polisi yeniden yapılandırmak için çalışma başlattı.

Hava Meydanı Şube Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nde değişiklik yapan Emniyet, 45 hava meydanının güvenliğinden sorumlu polis şeflerini Ankara'ya çağırdı. Havaalanı müdürleri, bugün Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir araya gelecekler. İki gün sürecek toplantıda müdüre, görev yaptıkları meydanlarda uygulayacakları yeni model anlatılacak.

ARKA PLANDA BEKLEYECEK

Buna göre havalimanlarına giriş - çıkış noktalarının denetimi, güvenlik cihazlarıyla yapılan araç, üst ve bagaj kontrolü, devriye ve nokta nöbeti gibi görevler, tümüyle özel güvenliğe devredilecek. Havalimanı polisi ise asli görevlerine dönerek trafik, asayiş, pasaport kontrolü ve kamera sistemlerinin takibi gibi gözetim ve denetim faaliyetlerini yürütecek. Polis, hava meydanlarının görünür noktalarından çekilerek yolculara varlığını hissettirmeden görev yapacak.

SUÇ OLUŞURSA GİRECEKLER

Yani havalimanlarının nizamiyelerinde araçları özel güvenlikçiler kontrol edecek. Yolcuların üst ve bagaj kontrolünü, dedektör ve x-ray cihazlarıyla yine özel güvenlikçiler yapacak. Polis, sadece suç oluşması halinde meydana çıkıp olaya müdahale edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim