• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Yetkililer TK Bremen'in sökümünden yana

Yetkililer TK Bremen'in sökümünden yana
16 Aralık 2011 günü Erdeven'de karaya oturan Türk armatörü Adriyatik Denizcilik'e ait TK Bremen'in durumu bilinmezliğini koruyor.

Yetkililer TK Bremen'in sökümünden yana

16 Aralık 2011 günü Erdeven'de karaya oturan Adriyatik Denizcilik'e ait TK Bremen'in durumu bilinmezliğini koruyor. Bölgedeki bir çok otoriteden farklı yorumlar gelirken geminin sökülüp sökülmeyeceği, onarım maliyetleri, çevresel etkileri gibi bir çok konu gündemde yerini alıyor.

Kazazede geminin sökülmesi gerektiğine dair bir destek de Morhiban Denizcilik İdaresi'nden geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan idare yetkilileri, TK Bremen'in kaza esnasında ciddi hasar aldığı ve bu saatten sonra gemiyi onarım çabalarının boşa çıkacağını belirttiler. Ayrıca 16 Aralık günü fırtınada kumsala oturmadan önce bir kaç kez geminin darbe aldığı ve gövdenin çeşitli yerlerinde yarıklar oluştuğu bildirildi. Nihai kararın gemi sahibinde olduğunu belirten yetkililer, maliyetlerin iyi düşünülmesi gerektiğini zira geminin onarımının çok makul fiyatlarda kapatılamayacağını dile getirdiler. Ayrıca geminin yakıt boşaltma işlemlerinin sürdüğünü belirten yetkililer, bu süre içerisinde meydana gelen gel gitler nedeniyle geminin sürekli tehlikeye maruz kaldığı ve mevcut hasarların onarılamaz durumlara gelebileceği ifade edildi. Bu arada Smit Ekiplerinin gemiden yakıt boşaltma işlemleri devam ediyor. Yakıt pompalar vasıtasıyla tankerlere yüklenerek taşınıyor.

1.20111221124444.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim