• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

YG denizaltı kablo projesi olacak

YG denizaltı kablo projesi olacak
Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda denizaltından bağlayacak olan denizaltı kablo projesinin dizaynı, tedariki, montajı ve devreye alınması işlerini içeren 150 milyon TL değerindeki sözleşmeyi imzaladı. Proje tamamlandığında, Türkiye’nin ilk yüksek ge

 

Enerji ve haberleşme kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, Prysmian Powerlink S.r.l. ile birlikte konsorsiyum oluşturarak, TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) tarafından ihalesi yapılan ve Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda denizaltından bağlayacak olan denizaltı kablo projesinin dizaynı, tedariki, montajı ve devreye alınması işlerini içeren 150 milyon TL değerindeki sözleşmeyi imzaladı. Proje tamamlandığında, Türkiye’nin ilk yüksek gerilim (YG) denizaltı kablo projesi olacak. 
 
Dünya çapında 50 ülkede 98 fabrikası bulunan Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan ve 2011 yılını 687 milyon TL’lik net satışla kapatan Türk Prysmian Kablo, net satışlarının %35’inin ihracat kaynaklı olması sebebiyle grup içerisindeki en önemli ihracat merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda, grup içerisinde, enerji ve haberleşme kablolarını aynı anda üretebilen 12 tesisten biri olmasıyla da öne çıkan Türk Prysmian Kablo, imzaladığı bu yeni sözleşmeyle birlikte bugüne kadar hayata geçirdiği ilklere bir yenisini daha ekliyor. 380 kV Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi; Türkiye’nin elektrik iletim ağının Marmara Denizi çevresindeki ring çevrimini tamamlayarak, ülkenin Avrupa tarafındaki ana tüketim merkezleri için Asya tarafından güvenli ve uygun maliyetli bir enerji iletimi sağlamak açısından stratejik önem taşıyor. Bağlantı, Asya tarafında bulunan Lapseki ve Avrupa tarafında bulunan Sütlüce’deki merkezler arasında her biri 1000 MW kapasitede, yaklaşık 4 kilometrelik çift devre alternatif akım (AC) enerji iletim sisteminden oluşuyor. 380 kV XLPE izoleli kablolar Prysmian Group’un Avrupa’daki tesislerinde üretilirken, montaj ise grubun kablo gemisi Giulio Verne tarafından yapılacak. Sistemin devreye alınması, 2014’ün ikinci yarısında planlanıyor.
 
Konuyu değerlendiren Prysmian Group Türkiye CEO’su Hans Hoegstedt; “Prysmian Group Türkiye olarak, Türkiye’ye yeni bir teknolojiyi sunmaktan gurur duyuyoruz. TEİAŞ’ın gerçekleştirdiği 150 milyon TL değerindeki 380 kV Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi ihalesini aldık. Dünyada bir ilk olan bu proje ile Çanakkale Boğazı’nda yüksek gerilim havai hatların yarattığı görüntü ve çevre kirliliğine son verilecek. Bu projeyle enerji denizin altından çok daha güvenli bir şekilde iletiliyor olacak. Prysmian Group olarak 2014 yılının Şubat ayında üretimine başlayacağımız kabloyu Prysmian Group’a ait, dünyanın en büyük kablo serme kapasitesine sahip gemilerinden olan Giulio Verne gemisi ile 2014 yılının Mayıs ayında Çanakkale Boğazı’na getirip döşüyor olacağız.” dedi ve projeyi süresinden önce bitirmeye çalışacaklarını belirtti.
 
Prysmian Group, 2011 yılında gerçekleşen Prysmian-Draka birleşmesi sonrasında, bugün ürün yelpazesi kapsamında her tür enerji ve haberleşme kablosunu sunan, dünya çapında lider bir firmadır. Prysmian Group, Italya-Yunanistan, İspanya-Fas I ve II, Sardunya-İtalyan Yarımadası (SA.PE.I.), İber Yarımadası–Mayorka’nın da dahil olduğu tüm Akdeniz bölgesinde, denizaltı kablolama konusunda dönüm noktası sayılan projeleriyle köklü bir geçmişe sahip. Grup aynı zamanda, güneş ve rüzgar santrallerinde üretilen yüksek gerilim doğru akım elektrik enerjisini, Akdeniz’in her iki tarafındaki yük merkezlerine taşınmasını sağlamak amacıyla kurulan “Medgrid”in de kurucu üyesidir. Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi’nin bir özelliği de projede kullanılacak olan, AC YG XLPE kabloların bu kadar uzunluktaki bir projede ve kıtalararası bir bağlantıda dünyada ilk kez kullanılacak olmasıdır.
 
Bu başarılar, Prysmian Group’un enerji iletimi için ürettiği son teknoloji kablolar konusundaki uzmanlığını ve teknolojilerinin doğruluğunun yanı sıra, dünya çapında akıllı ve daha yeşil güç iletim ağlarına verdiği desteğe bağlılığını da gösteriyor. Prysmian Group’un dahil olduğu diğer büyük ve stratejik geliştirme projeleri arasında New York’taki Hudson Projesi ve San Francisco’daki Trans Bay Cable projesi de bulunuyor. Prysmian Group; Danimarka, Hollanda, İngiltere ve Almanya’daki tamamlanmış ya da devam eden açık deniz rüzgar santrali projeleriyle de Avrupa’da önemli rol oynuyor. Gruba son zamanlarda ihale edilen projeler arasında İskoçya ve İngiltere arasında bulunan ve tüm İngiliz iletim şebekesinin yenilenmesi açısından stratejik önem taşıyan İskoçya-İngiltere Batı HDVC bağlantısı da bulunuyor. Yüksek gerilim kablolarına adanmış 17 fabrika ve denizaltı kablolarına adanmış 3 fabrikasıyla Prysmian Group, endüstrinin her geçen gün büyüyen talebini karşılayabilmek için yatırım yapıyor.
 
1.20121029140423.jpg
 
2.20121029140432.jpg
 
3.20121029140447.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim