• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

YHT, projesi için teklifler alınacak

YHT, projesi için teklifler alınacak
İzmir ile Ankara arasını 3.5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin ilk etabı için 28 Aralık 2011'de teklifler alınacak. Projede 4 bin kişiye de istihdam sağlanacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir ile Ankara arasını 3,5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin ilk etabı için 28 Aralık 2011'de tekliflerin alınacağını belirterek, ikinci etabın da gelecek yıl ihale edileceğini ve projenin iki taraftan da inşa edilir hale geleceğini bildirdi. Yıldırım, İzmir için 35 proje arasında yer alan İzmir ile Ankara arası YHT Projesi'nde ilk adım niteliğinde olan Ankara-Afyonkarahisar etabı için tekliflerin 28 Aralık 2011'de alınacağını, tekliflerin alınmasıyla hattın yapımına başlanmış olacağını söyledi.

2015'TE HİZMET VERECEK

Yıldırım, Afyon-İzmir bölümünün İzmir tarafında da proje çalışmalarının devam ettiğini, hızlı tren için en iyi organizasyonu yapmayı hedeflediklerini belirterek, 'İzmir-Afyonkarahisar bölümünü gelecek yıl ihale etmeyi planlıyoruz. Adım adım İzmir'i başşehrimize hızlı trenle bağlıyoruz' dedi.Yıldırım, hattın 2015'e hizmete verilmesini amaçladıklarını belirtti.

4 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Projede yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edilmesini beklediklerini ifade eden Yıldırım, 'Hattın hizmete verilmesiyle seyahat süresindeki kısalma ekonomimize de önemli katkı sağlayacak. Sadece İzmir-Ankara YHT hattının taşıt işletme, zaman ve akaryakıt tasarrufundan ekonomiye sağlayacağı katkı yıllık 700 milyon lirayı bulacak' diye konuştu.

İSTANBUL HABER AJANSI & DENİZ HABER AJANSI

www.DenizHaber.Com.tr

www.istanbulhaber.com

www.UlasimOnline.Com

www.Aksiyonhaber.Com

www.THYHaber.Com

www.turkishmaritime.com.tr

www.turkishmax.com

www.GolKartalGol.Com

www.EnerjiHaber.Com

www.KirikkaleOnline.Com

e-Dergi:

www.ulasimonline.net

e- Gazete:

www.kara-deniz.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim