• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

YHT'lerde en çok cep telefonu unutuldu

YHT'lerde en çok cep telefonu unutuldu
Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) yolculuk eden vatandaşlar, 2013'te en çok cep telefonu, tablet, diz üstü bilgisayar, cüzdan, çanta, giyim gibi birçok eşyayı trenlerde unuttu.

TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl YHT hattında, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında 2 milyon 230 bin 529, Ankara-Konya-Ankara arasında ise 1 milyon 713 bin 748 ve Eskişehir-Konya-Eskişehir arasında 194 bin 496 yolcu olmak üzere toplam 4 milyon 138 bin 773 yolcu taşındığı bildirildi. Bu yolcuların bir kısmının eşyalarını seyahat ettikleri YHT'lerde unuttukları, geçtiğimiz yıl içerisinde başta cep telefonu olmak üzere tablet, diz üstü bilgisayar, flash bellek gibi teknolojik eşyaların yanı sıra cüzdan, çanta, giyim, gözlük, saat, anahtarlık gibi kişisel eşyaların yer aldığı belirtildi.

Unutulan ilginç eşyalar arasında ise, koltuk değneği ve bisikletler ile yüzük, küpe gibi ziynet eşyalarının yer aldığı  ifade edildi.

Tren seferinin hemen ardından hostesler tarafından yapılan kontrollerde, bulunan eşyaların tespitinin yapılarak, tutanak ile kayıt defterine işlendiği, varsa üzerindeki bilgilere göre sahiplerine ulaşılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Sahibine ulaşılamayan eşyalardan maddi değeri yüksek olanların 15 gün kilitli kasalarda, maddi değeri düşük olanlarin ise yönetmeliklerde belirtilen tasfiye süresine kadar Nöbetçi Gar Müdür Yardımcısı'nın odasında muhafaza edildiği ve tüm TCDD iş yerlerine eşyalarla ilgili duyuru yapıldığı bildirildi. 

Kedisinin cenazesini, YHT ile taşımak istedi

Öte yandan geçtiğimiz yıl, trene binmeden önce güvenlik kontrolü kapsamında yapılan  X-ray taramalarında ise silah, havalı tabanca, "kelebek" diye tabir edilen bıçak, demir cop, bıçak, çakı, muşta gibi eşyaların trene sokulmak istendiği ve bu yolcuların geri çevrildiği belirtildi.

Ayrıca güvenlik kontrolü sırasında bir yaşını aşmış kurt köpeği ve Ankara'dan Eskişehir'e defnedilmek üzere getirilen ölü kedinin de YHT'ye sokulmaya çalışırken tespit edilerek, geri çevrildiği öğrenildi.

Bu yıl ortalama yüzde 80 doluluk ve İstanbul hattının açılması ile 20 milyon yolcu taşınması hedeflenen YHT'lerde daha fazla eşya unutulmaması için yolcuların, her istasyonda yapılan bagaj uyarılarını dikkate almaları ve trenlerden inerken dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim