• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Yılbaşında sizi sevdiklerinize ulaştıran mobil uygulama: BlaBlaCar

Yılbaşında sizi sevdiklerinize ulaştıran mobil uygulama: BlaBlaCar
Dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım sosyal ağı olan BlaBlaCar, aynı yöne gidecek sürücü ve yolcuları bir araya getiriyor, yol masraflarını kişiler arasında paylaştırarak seyahati herkes için daha hesaplı hale getiriyor.

Yılbaşını şehir dışında yaşayan aileniz ve arkadaşlarınızla geçirmek istiyorsanız ya da yeni yıla farklı bir şehirde girmek istiyorsanız yolculuğunuzu BlaBlaCar ile planlayabilirsiniz. 13 ülkede 10 milyon üyesi bulunan dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım sosyal ağı BlaBlaCar, aynı yöne gidecek sürücü ve yolcuları bir araya getiriyor, yol masraflarını kişiler arasında paylaştırarak seyahati herkes için daha hesaplı hale getiriyor ve yollardaki araba sayısını azaltıyor.

Ücretsiz iPhone ve android uygulamasını akıllı telefonunuza indirerek BlaBlaCar’ın topluluğuna katılabilir ve yılbaşında çıkacağınız yolculuğu hemen planlamaya başlayabilirsiniz. 

Sistem şöyle işliyor:  BlaBlaCar’da profilinizi yaratıyorsunuz,  Facebook profilinizle entegre ediyorsunuz, gideceğiniz yeri ve tarihi seçiyorsunuz ve hemen karşınıza potansiyel yol arkadaşlarınız çıkıyor. Eğer yılbaşında kendi arabanızla yolculuğa çıkıyorsanız da profilinize arabanızın modelini ekliyor, çıkacağınız yolculuğun detaylarını yazıyor ve arabanızdaki boş koltuk sayısını belirtiyorsunuz. Sistem size o yolculuk için en uygun fiyatı öneriyor. Bu doğrultuda koltuk başına bir fiyat belirliyorsunuz.  Aynı yöne yolculuk edecek kişiler de sizinle iletişime geçiyor. Eğer ‘Bayanlara özel’ bir yolculuk  yapmayı tercih ederseniz, hem sürücü hem de yolcuların sadece bayan olduğu bir yolculuk da planlayabilirsiniz. 

BlaBlaCar’ın topluluğunda, herkesin fotoğrafını ve kısa biyografisini görebilir, potansiyel yolculuk arkadaşlarınız hakkında daha önceki yolculuklarından bırakılmış yorum ve puanlamaları değerlendirebilir,  sürücü yeteneklerine bakabilirsiniz.  İsterseniz de onlarla  iletişime geçip aklınıza takılanları sorabilir, nasıl biri oldukları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.  Ayrıca her üye ne kadar konuşkan olduğunu da “bla”, “blabla” ve “blablabla” derecelendirmeleri ile önceden belirtebiliyor. Şirketin adı da buradan geliyor.

Yolculuk paylaşım mobil uygulaması BlaBlaCar  ile yolculuk yapmanın kişi başı ortalama fiyatları ise örneğin şöyle: İstanbul-Bodrum arası 61 TL, İstanbul-Çeşme arası 51 TL,  İzmir-Bodrum arası 18 TL, İstanbul –Bursa arası 18 TL, İstanbul-İzmir arası 43 TL, İstanbul – Ankara arası 35 TL, Ankara- Antalya arası 41 TL, Ankara-Adana arası 37 TL, İzmir- Ankara arası 45 TL . Bu şekilde  kendi araçlarıyla yola çıkanlar masraflarını yolcularla paylaşarak her 400 kilometrede 100 TL'ye kadar benzin giderkerini karşılayabiliyorlar.  

BlaBlaCar Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İspanya, İngiltere, İtalya, Portekiz, Polonya, Hollanda, Almanya, Rusya ve Ukrayna’dan faaliyet gösteriyor. Avrupa’da her ay 2 milyon kişi BlaBlaCar üzerinden yolculuklarını paylaşıyor. 

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim