• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Yıldırım: 16 milyar TL'lik yatırım başlatıldı

Yıldırım: 16 milyar TL'lik yatırım başlatıldı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, başlatacakları yeni projelerle beraber İstanbul'da bulunan raylı sistemlerin uzunluğunun 300 km'ye ulaşacağını söyledi.

İSTANBUL'A 300 KM RAYLI SİSTEM

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, başlatacakları yeni projelerle beraber İstanbul'da bulunan raylı sistemlerin uzunluğunun 300 km'ye ulaşacağını söyledi.

Yıldırım, Çağlayan Kavşağı ve meydan düzenlemesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin İstanbul ulaşımını rahatlatmak için 16 milyar TL'lik yatırım başlattığını, raylı sistemler, köprülü kavşaklar, yollar ve tünellerin hepsinin birbiri ardına devam ettiğini belirterek, ''Bizim İstanbul'da başlatacağımız projelerin tamamı 37 milyardır. Helalı hoş olsun. İstanbul daha fazlasına layık'' dedi.

300 KİLOMETRE RAYLI SİSTEM

Yıldırım, İstanbul'da raylı sistemin ulaşımdaki payının yüzde 6-7 düzeyinde olduğunu ve bunun çok düşük olduğunu, ancak devam eden 78 kilometrelik raylı sistem hattı, 66 kilometrelik Marmaray, devam eden 40 kilometre metro projesi ve yeni başlayacaklarla birlikte birkaç yıl içinde İstanbul'un 300 kilometre raylı sisteme ulaşacağını söyledi. İstanbul'un ulaşım sorunlarıyla ilgili daha önce aldıkları kararların birçoğunu uygulamaya koyduklarını dile getiren Yıldırım, o kararları almamış olsalardı bugün İstanbul'da adım atmalarının mümkün olamayacağını kaydetti. Yıldırım, ''Yapacağımız çok şey var ama yaptıklarımızı da küçümsemeyelim. Atatürk Havalimanı kavşağı 4,5-5 ayda bitti. Para mı? Al başkan para. Hizmet İstanbul'a, İstanbulluya yapılıyor. İstanbul'a iş yapılacağı zaman paranın hesabı olmaz. Hepsi teferruattır. Çünkü bu ülkenin ekonomisini, ticaretini, kültürünü, geçmişini, geleceğini temsil eden şehir İstanbul'dur. Başka İstanbul yok. Bunun için biz Marmaray'ın 4 yıl beklemesine razı olduk sabrettik. Niye? İstanbul'un tarihi ortaya çıksın, kültür zenginlikleri ortaya çıksın. '2 bin yıllık tarihi var' denilen İstanbul'un 8500 yıllık tarihi olduğu ortaya çıktı. Neden, Marmaray sayesinde. Bu proje sadece kıtaları değil medeniyetleri, kültürleri, İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştiriyor. Bunu da yapmak bize nasip oldu'' dedi. Çağlayan Meydanı'nın düzenleme çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldığını, bunun da bazı sıkıntı ve olumsuzluklara yol açacağını bildiklerini ifade eden Yıldırım, ancak burayı kapatmadan yapmaya çalışmaları halinde çalışmanın yıllar boyu bitmeyeceğini söyledi.

Ankara-Eskişehir arası hızlı trenin bittiğini, Eskişehir-İstanbul arasının da 2013'de tamamlanacağını belirten Yıldırım, Marmaray'ın da adım adım gerçekleştiğini ve hemen yanında da Marmaray'a kardeş gelecek lastikli tüp tünelin temelinin bu sene atılacağını bildirdi. Yıldırım, 3. köprü kuzey geçişi ve daha birçok önemli projelerle gelişen büyüyen İstanbul'un, İstanbullunun ihtiyacını gidermek için çalıştıklarını ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan da kaçınmadıklarını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim