• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Yıldırım: 216 balıkçı barınağını bitirdik

Yıldırım: 216 balıkçı barınağını bitirdik
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "216 balıkçı barınağı bitirdik. Bütün bunları yaptıktan sonra artık yok olmaya yüz tutmuş balıkçılığımızı da yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "216 balıkçı barınağı bitirdik. Bütün bunları yaptıktan sonra artık yok olmaya yüz tutmuş balıkçılığımızı da yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığı ile ilgili bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Sinop'a geldi. Yıldırım, ilk olarak Sinop Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik önünde tören mangasını selamlayan ve daha sonra valilik özel defterini imzalayan Bakan Yıldırım, Sinop Valisi Ahmet Cengiz ile makamında bir araya geldi. Vali Cengiz, Bakan Yıldırım'a Sinop ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Ziyaret sonunda Vali Cengiz, Bakan Yıldırım'a, Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti. Valilik ziyareti ardından Ak Parti İl Başkanlığı birasına gelen Bakan Yıldırım, Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve Ak Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak ile teşkilat üyeleri tarafından karşılandı. Burada, Ak Parti Durağan teşkilatının bazı üyeleri, Durağan Adliyesi'nin kapatılmasına tepki gösterdi. "Adalet Bakanı geldi adliyeleri kapattı. Siz geldiniz nereyi kapatacaksınız?" yazılı pankart açan partililere seslenen Bakan Yıldırım, küçük şeylere değil, genele bakılmasını istedi.

Demirci Köyü Balıkçı Barınağı'nın açılış törenine katılan Yıldırım, şunları ifade etti: "Türkiye'de yakıtta ötv'yi kaldırmasaydık, siz bırakın balık tutmayı limandan dışarı çıkamazdınız. Yakıtı ucuzlattık ki balıkçılarımız ayakta kalsın. Bu sayede balık ihracatımız artıyor. Bugün 216 tane balıkçı barınağı bitirdik. Bütün bunları yaptıktan sonra artık yok olmaya yüz tutmuş balıkçılığımızı da yaşatmaya çalışıyoruz. 2011 yılında 662 bin ton balık ihracatı gerçekleştirildi. Ama maalesef yanlış ve bilinçsiz avlanmaktan, yasakları ihmal etmekten dolayı bazı balık nesilleri gittikçe azalıyor, yok olmaya yüz tutuyor. Hamsi üretimimiz bilinçsiz avlanma yüzünden gittikçe azalıyor. Artık bu yanlış gidişe bir son vermek durumundayız. Balıkçılarımızdan bu konuda anlayış bekliyorum."

Sinop'a, Cumhuriyet tarihinde en büyük yatırımların Ak Parti döneminde yapıldığını dile getiren Yıldırım, "Bugün Demirci Köyü Balıkçı Barınağı'nı açıyoruz. Ayrıca yollarda, incelemelerde bulunacağız. Bakın Türkiye'nin en önemli yolunu Sinop'a yapıyoruz. Sinop'a sadece karayollarında yaptığımız yatırım 2 katrilyon 700 trilyon. Türkiye'nin büyük illerine bile bu yatırımı yapmadık. Ama burada Sinop'un bu yatırıma ihtiyacı vardı, onun için yaptık. Sinop'un hiçbir ille doğru dürüst bağlantısı yoktu. Şimdi Samsun'a, Boyabat üzerinden Hanönü üzerinden Kastamonu'ya, yine Boyabat üzerinden Saraydüzü, Kargı, Tosya üzerinden Ankara'ya, Erzurum'a, Sivas'a, her yere bağlıyoruz. 16 tane projemiz var. Sinop'ta 2003'te bölünmüş yol var mıydı yoktu. Şu anda 80 kilometre bölünmüş yolunuz var. 1 santim asfalt yoktu. 155 km sıcak asfalt var." diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ardından Samsun-Sinop, Sinop-Gerze arası yol yapımı ile Sinop Havaalanı yol çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

1.20120618121902.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim