• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yıldırım: Airbus siparişleri iptal edilmedi

Yıldırım: Airbus siparişleri iptal edilmedi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fransa Meclisi'nin aldığı kararı ''yüz karası bir karar'' olarak niteledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fransa Meclisi'nin aldığı kararı ''yüz karası bir karar'' olarak niteledi.

Bakanlıkta, yol denetim istasyonlarına 48 hizmet aracının dağıtım törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, basın mensuplarının Fransa Meclisinde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayın düzenlemenin kabul edilmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Söz konusu kararın, ifade özgürlüğünün suç sayılması anlamına geldiğini ve ''akla ziyan bir iş'' olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Bir insanın bir şeyi söylemesinin suç sayılacağı, yani ifade özgürlüğünün suç sayıldığı bir gelişme, bir garabet karardır. Fransa böylece adımını attı, bununla ilgili gerekenler söylendi. Daha fazla söylemeye gerek yok'' dedi.

Fransa meclisinin alacağı kararın, kararların Türk tarihini yargılamaya yetmeyeceğini, Türkiye'nin kendi tarihiyle ilgili kararını kendisinin verebileceğini ifade eden Yıldırım, ''Tarihimizle de onur duyarız. 577 üyeli bir parlamentoda eğer 40 kişi bu kararı veriyorsa bu kararın ciddiyetini de herhalde takdir edersiniz'' diye konuştu.

Türkiye'nin aldığı tedbirler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tedbirlerin ilk aşamasını açıkladığını belirten Yıldırım, tedbirlerin hem siyasi hem ekonomik hem de diplomatik yollardan şüphesiz olacağını, fakat bu tedbirlerin aşama aşama uygulanmasının arkasındaki ana sebebin bu kararın bundan sonraki seyrini görmek olduğunu söyledi. Yıldırım, ''Bu bir başlangıçtır. Fransız hükümetine bu tedbirleri almadan önce bir şans daha vermiş oluyoruz. Ondan sonra Fransa'ya Fransız kalma noktasında gereken neyse o yapılacaktır'' dedi.

En büyük uçak firmalarından 2'sinin Fransız olduğu hatırlatılarak, bundan sonra o firmalardan uçak alımlarıyla nasıl bir politika izleneceğinin sorulması üzerine Yıldırım, ''Airbus firmasını söylüyorsanız, 4 ülkenin oluşturduğu bir ortak markadır, ortak fabrikadır. Sadece Fransızların değildir, şu anda bizim tedbirlerimiz açıklanmıştır. Bundan sonraki tedbirler kamuoyuna gerektiği zaman duyurulacaktır'' diye konuştu.

İSTANBUL HABER AJANSI &&& DENİZ HABER AJANSI

www.DenizHaber.Com.tr

www.istanbulhaber.com

www.UlasimOnline.Com

www.Aksiyonhaber.Com

www.THYHaber.Com

www.turkishmaritime.com.tr

www.turkishmax.com

www.GolKartalGol.Com

www.EnerjiHaber.Net

www.KirikkaleOnline.Com

e-Dergi:


www.ulasimonline.net

e- Gazete:


www.kara-deniz.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim