• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Yıldırım, Alanya Marina'nın açılışını yaptı

Yıldırım, Alanya Marina'nın açılışını yaptı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Akdeniz'de en fazla kıyısı bulunan Türkiye'nin yeterince denizlerden istifade edemediğini söyledi.

Bakan Yıldırım, Alanya Marina'nın açılışını yaptı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alanya Yat Limanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünya deniz turizminin Akdeniz'deki kalbinin Alanya olduğunu söyledi.

Akdeniz'in dünya deniz ticaretinin en canlı merkezlerinden birisi olmaya devam ettiğini anlatan Bakan Yıldırım, ''Bereketiyle bu bölge üç kıtayı beslemeye devam ediyor'' dedi.

Türkiye'nin yat turizminde çok önemli bir ülke olduğunun altını çizen Yıldırım, ancak yat turizminden hak edilen payın alınamadığını belirterek, şunları söyledi:

''Neden? Bugün Akdeniz'e kıyısı olan 23 tane ülke var ve Akdeniz çanağında bir milyona yakın yat var. Bu yatların yüzde 85'i üç ülke tarafından konaklatılıyor ve barındırılıyor. Bu ülkeler ise Fransa, İspanya ve İtalya'dır. Geri kalan 20 ülke ise maalesef denize bakıyor ve bundan nasibini alamıyor. Türkiye'nin bu pastadan pay alamaması çok hazin bir durumdur. Deniz turizminde Türkiye Akdeniz çanağında hak ettiği payı almalıdır. Bunun için şu anda sayısı 46 olan ve bağlama kapasitesi 15 bini bulan yat bağlama ve konaklama tesislerinin sayısını hızla arttırıyoruz. Kısa vadede bu kapasiteyi, 2015 yılına kadar 26 bine çıkaracağız. Geldiğimizde 9 bin 200 idi, şu anda 15 bine çıktı. 2015 yılında 26 bine, 2023 yılında 56 bine çıkaracağız. Bu hedefi koyduk. Bu sektörden ülkemizin 4 milyar dolara ulaşan gelirini tamamlayacağımız bu tesislerle 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 8 yıl içinde sıfırdan yapılan ve yarım kalan yat limanlarının tutarı, 300 milyon doları aşmıştır. Buna yap işlet devret modeliyle yaptıklarımızı dahil etmiyorum. İşte bu da kamu ve özel sektör ortaklığının en güzel örneklerinden bir tanesidir.''

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Alanya Marina'nın altyapı çalışmalarına 42 milyon lira harcandığı bilgisini veren Bakan Yıldırım, "Alanya Marina AŞ'nin yerini 23,5 yıl işletilecek. Buna mukabil devlete 5 milyon lira para ödemesi yapılacak. Marinanın 275 yat bağlama kapasitesine sahip. Bu yat limanı Alanya'nın deniz turizmine büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu. Bakan Yıldırım, daha sonra yat limanının kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.

ULAŞIMA 98 KATRİLYON LİRA HARCANDI

Binali Yıldırım, iktidarları döneminde Ulaştırma Bakanlığı'nın kara, deniz, hava ve demir yolları yatırımlarına toplam 98 katrilyon lira para harcandığını söyledi. Yıldırım, hizmet vermede temel prensiblerinin 'Zor olanı hemen yaparız, imkansız olanı biraz zamanımızı alır' ilkesi doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ifade etti.

AK Parti iktidarı öncesi Türkiye'de 79 yılda yapılan toplam bölünmüş yolun 6 bin 100 kilometre olduğunu belirten Yıldırım, 8 yıl içinde bu rakamı 14 bin 600 kilometreye yükselttiklerini söyledi. Yıldırım şunları söyledi:

"Ülkemiz siyasi tarihi iyi incelendiğinde görülecektir ki hep kalıcı yatırımlar tek başına iktidarlar döneminde yapılmıştır. Devlette devamlılık esastır. Ulaştırma Bakanlığı olarak biz de halka hizmet etmede devam esastır diyoruz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim