• BIST 9681.57
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Yıldırım, Aliağa'da işçilerle biraraya geldi

Yıldırım, Aliağa'da işçilerle biraraya geldi
Seçim çalışmalarını Aliağa'da sürdüren Binali Yıldırım, "İzmir esnaf ve sanatkarlar sayısı bakımından 2. sırada yer alıyor. Bu İzmir'in üreten, Türkiye'nin zenginliğine zenginlik katan bir şehir olduğunun göstergesidir" dedi.

Yıldırım, Aliağa'da işçilerle biraraya geldi

Seçim çalışmalarını Aliağa'da sürdüren Binali Yıldırım, "İzmir esnaf ve sanatkarlar sayısı bakımından 2. sırada yer alıyor. Bu İzmir'in üreten, Türkiye'nin zenginliğine zenginlik katan bir şehir olduğunun göstergesidir" dedi.

Ancak İzmir'in aynı şekilde hizmet göremediğini söyleyen Yıldırım "İzmir'de boş siyasetle zaman kaybetmek İzmir'e büyük bir kötülüktür" dedi.

Aliağa'nın ülkeye sürekli katkı sağlayan bir sanayi şehri olduğunu belirten Yıldırım. Aliağa için "Sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin gözbebeği, çok önemli stratejik konumu olan bir ilçe" dedi.

15 Mayıs'ta temeli atılacak (Kuzey Ege Çandarlı) Ege Limanı'nın bölgenin konumunu daha da önemli hale getireceğini dile getirdi. Öte yandan Aliağa-Menderes arasındaki raylı sistemin son seferinin saat 22.00'da olmasının bölgede oluşturduğu sıkıntılar nedeniyle, son seferin daha ileri saatlere alınacağının müjdesini verdi.

Aliağa'nın konut ihtiyacına da değinen Binali Yıldırım, önümüzdeki dönem TOKİ'yi bölgeye daha çok konut yapması için yönlendireceklerini söyledi. Daha sonra Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği'nde işçilerle buluştuğu konuşmada Yıldırım, sanayinin doğa ile bütünlük içinde gelişmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin bu bilince eriştiğini söyledi.

Binali Yıldırım konuşmasında “Sizler gemilerin gelişmesi için hem model üreten, hem de Türkiye'nin refahı için çalışan, ortalıkta gözükmeyen isimsiz kahramanlarsınız. Bu işin emekçisi olarak yaptığınız işin zorluklarını biliyorum. İstanbul'da sektörü Tuzla'dan Akdeniz'e Ege'ye yaydık. Tersane sayımızı 37'den 96'ya çıkardık. Türkiye dünyada 23. Sıradan 5. Sıraya yükseldi” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü, "Aliağa'ya çok katkınız var, bunu alın terinizle yapıyorsunuz . Türkiye bir deniz ülkesidir. Barbaros Hayrettin Paşa 'Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur' demiştir. Dünyanın en iyi teknolojisine sahip gemi söküm ve işleme merkezi Aliağa'da bulunuyor. Gemi söküm işinde yan sanayi ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor. Yakın tarihte yapılacak yeni yatırımlar ile bu bölge son derece önemli bir istihdam merkezi olacak. Bu güzel memleketi denizci bir ülke yapmak, milletimizi de denizci bir millet yapmak için çalışıyoruz" dedi.

Aliağa'nın Türkiye'nin denizcilik merkezi olmaya başladığını belirten Yıldırım, 15 Mayıs'ta temeli atılacak Ege Limanı'nı hatırlattı. Limanın 3 safhada yapılacağını kaydeden Binali Yıldırım önce ana direğin yapılacağını, sonra kamu-özel sektör ortaklığıyla limanın arka plan çalışmalarının yapılacağını belirtti. Expo 2020 süresince 13 milyon konteyner kapasitesiyle Türkiye'nin en güzel limanının Aliağa'da olacağını söyledi. AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı'nda yapılan toplantıya, İlçe başkanı Kazım Ulaş, AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı olan Uğur Türkan da katıldı. Kazım Ulaş, Aliağa'nın 182 sandık ve 50 bine yakın seçmeni olduğunu, 2009 seçimlerinde yüzde 35.1 oy aldıklarını, referandumda ise yüzde 37 'evet' oyu aldıklarını belirtti. Aliağalıların Katip Çelebi Üniversitesi'nden fakülte ya da meslek yüksek okulu beklediğini kaydeden Uğur Türkan, Binali Yıldırım'a dönerek bu konuda yardım edeceğinizden eminiz" dedi. Aliağa-Menderes raylı sisteminin Aliağa'ya saatte bir uğradığını, saatlerin kısalmasını isteyerek desteklerini bekledi. AK Parti İzmir miletvekili adayı Uğur Türkan “ İzmir sayın bakanımla birlikte ayağa kalkacak. İzmir, gerek limanıyla, gerek tarihiyle en iyi şehirdir, ama İzmir maalesef artık öyle değil. Ancak seçimlerden sonra İzmir eski güzel günlerine kavuşacak, bunun teminatı da sayın Binali Yıldırım'dır” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim