• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Yıldırım: Arkamızda dağ gibi hizmet var

Yıldırım: Arkamızda dağ gibi hizmet var
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım, "Bizim arkamızda 11 yıl boyunca, dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştüren bir geçmiş var" dedi.

Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Torbalı ilçesinde parti teşkilatınca eski Hükümet Caddesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. Katılımcıları Ak Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Adnan Yaşar Görmez ile selamlayan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Torbalı'nın tarihi binlerce yıl geriye giden ve İzmir'in yükünü taşıyan en önemli ilçelerden bir tanesi olduğunu ifade etti.

İzmir'de toplanan vergilerin yarısından fazlasının Torbalı'dan elde edildiğini ancak bunun karşılığını alamadığını belirten Yıldırım, "Torbalı'nın derdi torbaya sığmıyır, çuvalı doldurmuş. Banka yok, kavşakların düzenlemesinde sorun var, imar, elektrik, su problemi var. Bu çağda bunlar Torbalı'ya yakışır mı? Torbalı'yı bu sorunlardan kurtarmak sizin elinizde" diye konuştu.

Yıldırım, sorunların çözümü için miting alanında üzerinde "5 dakika düşün 5 yıl daha kaybetme" yazan pankarta işaret ederek, alandakilere "Torbalı, 30 Mart'ta destan yazmaya, Adnan Yaşar Görmez'i Torbalı'da iş başına getirmeye hazır mı" sorusunu yöneltti.

Torbalı'nın, sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade eden Yıldırım, ilçenin en önemli sorunlarının başında gelen hastane eksikliğini de 250 yataklı devlet hastanesini şubat ayında ihalesini yaparak gidereceklerini belirtti.

"Hızımıza yetişemiyorlar"

Yıldırım, Torbalı'ya 1,5-2 yıl önce Aliağa'dan Cumaovası'na kadar olan İZBAN hafif raylı sistem hatını Torbalı'ya uzatma sözü verdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Şimdi bu hatın alt yapısı, elektrifikasonu, sinyalizasyonu bitti. Tabi bu proje bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz bir proje. Biz yıldırım hızıyla onlar kaplumbağa hızıyla gidiyor. Onlar bizim hızımıza yetişemedi ama idare edeciğiz ne yapalım ortağımız, biraz daha bekleyeceğiz. Bir kaç ay içinde Adnan Yaşar Görmez iş başına gelirse temmuz ayında açılacak, trenleri buraya yüreteceğiz ama farklı bir şey olursa biraz daha uzar. Onun garantisini veremem, yani karar sizin. Siz karar vereceksiniz."

"Arkamızda 11 yılda dağ gibi hizmetler var"

Torbalı'nın, Türkiye mozaiği gibi olduğunu ve farklı kimliklerden gelen insanların burada huzur içinde yaşadığını ifade eden Yıldırım, "Önemli olan farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek, samimyetle sevgiyle saygıyla birlikte yaşamaktır. Siz bunu başardınız, onun için size hizmet etmek boynumuzun borcudur" dedi.

Yıldırım, vatandaşlardan, verdikleri sözlerde kendilerin başkalarıyla karıştırmamalırını da isteyerek, şöyle devam etti:

"Bizim arkamızda 11 yıl boyunca, dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştüren bir geçmiş var. Onun için bizde söz bir kere ağızdan çıkar. Bir şeye oldur dedik mi olmuş demektir. Bizi siz, havayollarını halkın yolu yapmamızdan,nızlı trenden, İZBAN'dan, ülkenin doğsundan batısına, kuzeyinden güneyine 17 bin kilometre bölünmüş yollarla Türkiye'nin her tarafında yaptığımız eserlerden bilirsiniz. Yolları böldük ülkeyi birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Türkiye'nin, bu güzel ülkenin makus talihini değiştiren, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefte ülkeyi çağdaş uyguralık seviyesine getirmek için 11 yıldır durmadan, yorulmadan çalışıyoruz çünkü bizim başımızda bu ülkeye kendini adamış, bu ülke sevdalısı bir Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan var. Onun için Anadolu'nun yiğit insanlarına hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Biz efeliği sevmeyiz, bizim işimiz hizmet. Efelik İzmir'in olsun, bize hizmet yeter. Biz şuna inanıyoruz, halka hizmet hakka hizmettir. Hizmet için yollardayız, hizmet için burdayız."

Torbalı'da gördüğü manzaradan Torbalı'nın değişime hazır olduğunu anladığını ifade eden Yıldırım, "Biz iyi bir ekibiz, iyi bir takımız. Büyükşehirde, Torbalı'da ve diğer 29 ilçemizde evelallah hizmetin ne olduğunu İzmir görecek" dedi.

Yıldırım, konuşmasının sonunda alandakilere "Beraber yürüdük biz bu yollarda" adlı şarkının sözlerini tekrar ettirdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim