• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Yıldırım, Armutlu balıkçı barınağını açtı

Yıldırım, Armutlu balıkçı barınağını açtı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Yalova’nın Armutlu İlçesinde yapımı tamamlanan Balıkçı Barınağını hizmete açtı.

Yıldırım, Armutlu balıkçı barınağını açtı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Yalova’nın Armutlu İlçesinde yapımı tamamlanan Balıkçı Barınağını hizmete açtı.

Burada konuşan Yıldırım, 9 yılda 15 bin 21 km yol yaptıklarını söyledi.

Yıldırım terör örgütü ve destekçilerine de seslenen Yıldırım, “Kimse Şırnak'ta, Iğdır’da Bingöl’de hava alanı inşaatlarını kundaklayarak iş makinelerini yakarak ülkeye hizmet edemez” dedi.

Yıldırım, Ankara-Eskişehir-Ankara-Konya sonra da Ankara-İstanbul arasındaki Hızlı Tren seferlerinin de hizmete sokulacağını söyledi. 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yalova’nın Armutlu İlçesinde DLH tarafından yapılan Balıkçı Barınağı'nın açılışını gerçekleştirdi. Tören eşi Semiha Yıldırım ile birlikte katılan Bakan Yıldırım, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Törende söz alan DLH Genel Müdür Vekili Metin Tahan, “Bu balıkçı barınağını hedeflenen tarihten 7 ay önce tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Balıkçı barınağı 7 milyon 100 bin TL’ye mal oldu. Barınakta 400 metre ana dalga kıran, 100 metre tali dalga kıran, 149.43 metrelik rıhtım çekek yerleri ve 2 fener bulunuyor” dedi. 

Tahan’ın ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Esengül Civelek ise, “Bu balıkçı barınağı, balıkçılarımızın en büyük hayaliydi. İlimiz açısından büyük önem taşıyan bu hizmetin ilimize kazandırılmasında özel bir çaba harcayan bakanımıza ve emeği geçen herkese ilim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Vatandaşların yoğun alkışları arasında kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise 9 yılda yapılan yoldan daha fazlasını 9 yıllık süre içerisinde gerçekleştirdiğini dile getirerek, “9 yıldır yollardayız. Ferhat’ın dağları delmesi gibi dağları deliyor viyadükler açıyoruz.Milletimizi birleştiriyor. Yollar açıyoruz. Türkiye’de 80 yılda 6 bin 100 km yol yapılmış. Biz 9 yılda bunun üzerine 15 bin 21 km yol ilave ettik. İşte hizmetin adı bu. Milletimiz için her türlü hizmeti yapmak bizim görevimizdir. Bölünmüş yollar çok büyük bir hizmet. Bölünmüş yollar yapıldıktan sonra ölümlü kazalarda ki azalma %65’e çıktı. Yolları bölüyoruz hayatları kurtarıyoruz. 9 yılda bölünmüş yollara 45 milyar lira para harcadık. 2003 yılında bölünmüş yolla bir birine bağlı il sayısını da 9 yılda 71 ile çıkardık” dedi. 

“HAVA ALANI YAKIP İŞ MAKİNASI KUNDAKLAYARAK HİZMET OLMAZ”

Konuşmasında doğu ve güneydoğu da yaşanan hava alanı ve iş makinesi kundaklama olaylarına da tepki göstererek, “1000 yıldır bu topraklarda omuz omuza verdik. Düşmanla mücadele dip işgalcileri bu topraklardan attık. Terör de bu ülkenin bütünlüğünü bozamaz bu ülkenin birlik beraberliğine kimse zarar veremez. Bu millet büyük bir millet bu millet her türlü zorluğun üstesinden gelir. Aramız nifak sokmak isteyenlerin sonu da hüsrandır bunu da buradan ilan ediyorum. Bu ayyıldızlı bayrağın altında tek vatan ve tek millet olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bu ülke için söyleyecek sözü olanlara söyleyecek bir çift lafım var. Gelin eğer söyleyeceğiniz bir sözünüz varsa ülkemizi 2023’e Atatürk'ün bize hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çabalayalım. Şırnak'ta, Iğdır’da Bingöl’de hava alanı inşaatlarını kundaklayarak iş makinelerini yakarak kimse hizmet edemez” dedi. 

YENİ HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLAYACAK

Ankara-Konya arasında başlayan Hızlı Tren seferlerine yenilerinin ekleneceği müjdesini de veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “38 tane yeni sıfırdan balıkçı barınağı yaptık. 9 tane yat limanı yaptık. 70 balıkçı barınağının onarımını yaptık. Mahmuz yaptık kıyı tahkimi gerçekleştirdik. 2004 yılında balıkçılarımıza sağladığımız ucuz yakıtla bugün 2 katrilyon 60 milyon destek sağladık. Eğer bu destekler olmasaydı balıkçılar barınaklarından dışarı çıkamazlardı. Balıkçılığımızı gelişiyor. Bununla da kalmayarak alt denizlerde de açık denizlerde de balıkçılarımız vira bismillah diye yelken açıyor. Havacıllıkta zaten gelişmeyi biliyorsunuz. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Türkiye’nin artık her yerine uçuluyor. Hava alanlarımızı atıl durumdan aktif hale getirdik. Hızılı tren özlemini giderdik. 50 yıllık özlemini giderdik. Türkiye’yi Avrupa’da 6’cı Dünya’da 8’ci hale getirdik. Ankara-Eskişehir-Ankara-Konya sonra da Ankara-İstanbul’u hizmete alıyoruz. Bursa-İstanbul, Bursa-Ankara’yı da 3 sene sonra hizmete alacağız. İşte böyle adım adım hızlı tren ağları Türkiye’nin her yerine yayılıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve DLH Genel Müdür vekili Metin Tahan’a teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Bakan ve beraberindekiler açılış kurdelasını keserek Armutlu Balıkçı Barınağı'nı hizmete soktular.

1.20110912095326.jpg

2.20110912095336.jpg

3.20110912095344.jpg

4.20110912095356.jpg

5.20110912095405.jpg

6.20110912095413.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim