• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Yıldırım: Bayramı acıya dönüştürmeyin

Yıldırım: Bayramı acıya dönüştürmeyin
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, küçük ihlal ve ihmallerin telafisi olmayan acı sonuçlar doğurduğunu bildirdi.

Binali Yıldırım, bayramlarda insanların sevdiklerine ulaşmak için telaşlı davrandıklarını hatırlatarak, ''Küçük ihlal ve ihmaller telafisi olmayan acı sonuçlar doğuruyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan trafikte dikkat, sabır ve kurallara uygun hareket etmelerini bekliyoruz'' diye konuştu. Kurban Bayramı'nın acı ve çileye dönüşmemesi için tüm birimlerle seferber olduklarını belirten Yıldırım, bayramda yaşanacak yoğunluk nedeniyle kara, demir ve hava yollarında ek seferler konulduğunu söyledi.

 
Bakan Yıldırım, ''Hiç kimsenin aceleci davranmasına gerek yok. Herkesin ailesine kavuşabilmesi için yeterli zaman var. Her bayram olduğu gibi bu bayramda otoyollar ve köprüler ücretsiz olacağı için gişelerde kuyruk ve zaman kaybı yaşanmasını beklemiyoruz'' dedi.
 
''TRAFİK KURALLARI HAYAT KURTARIYOR''
 
Son 10 yılda ulaştırmaya büyük kaynak ayrıldığını, sadece karayollarında 15 bin 700 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
 
''Yapılan bütün yatırımlar, bölünmüş yolların bir tek nedeni var, herkes güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilsin, kimsenin burnu bile kanamasın. Yaptığımız bütün işlerin neticesinde bir vatandaşımızın dahi hayatını kurtarabildiysek, amacımıza vardık demektir. Bir insanın hayatı her şeye bedeldir. Ama elbette sadece güzel yollar yaparak trafik kazaları önlenemiyor. Trafik kazaları yaşanmaması için yolda seyahat eden herkesin son derece dikkatli davranması ve trafik kurallarına uyması gerekiyor.''
 
Yıldırım, karayollarında trafik işaretlemelerinin çok büyük önem taşıdığını vurgulayarak, yollardaki oto korkuluk, reflektif malzeme ve kenar dikmelerinin eksikliklerinin giderildiğini, gerekli olan tüm önlemlerin alındığını, bayram boyunca, ilgili tüm birimlerin vatandaşın hizmetinde olacağını belirtti.
 
''TATİL YÖRELERİNE GİDİŞ-DÖNÜŞTE EK ÖNLEMLER ALINDI''
 
Özellikle trafiği yoğun olan tatil yörelerine gidiş ve dönüş güzergahları için ek önlemler alındığına dikkati çeken Yıldırım, yapım, bakım, onarım gibi nedenlerle şerit sayısında eksilme bulunan yollar gözden geçirilerek mümkün olan şeritlerin tamamının trafiğe açılmasının sağlandığına vurgu yaptı.
 
Bakan Yıldırım, bayram tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki güzergahlarda ülkenin tüm bölgelerine yayılmış çok sayıda işyerinde devam eden yapım, bakım ve onarım çalışmalarının asgari seviyede tutulacağını hatırlatarak, hava ve yol şartları takip edilerek, değişen ve gelişen şartlara göre gerekli tedbirlerin hızla alınacağını söyledi. Bayramda rahat ve güvenli seyahat için bakanlıkça gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Yıldırım, sürücülerin de dikkat etmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:
 
''Herkesin 'yolların kralı olmaz kuralı olur' ilkesiyle hareket etmesini ve hız limitini aşmamalarını istiyorum. Tatil süresince trafik yoğunluğu çok artıyor. Bu nedenle seyahatlerini, gün içinde uygun saatlere yayarak aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları gerekiyor. Herkes kendi şeridini kullanmalı ve özellikle emniyet şeridi ve karşı yöne ait şeridin ihlal edilmemesi gerekiyor.
 
Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmaları ve yeterli yakıt almaları, araçlarının lastik ve diğer her türlü bakımlarını yaptırmaları, araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları konusunda herkesin dikkatli olması gerekiyor.
 
Yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak ögelerden kaçınmaları, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmaları, özellikle bölünmüş yollarda hız sınırlarının artırılmasının ardından sürücülerin bölünmüş yolların bütün kesimlerinde hız sınırının saatte 110 kilometre olduğu gibi yanlış bir algıya kapılmamaları, yolların keskin viraj, yüksek eğim, meskun mahal veya kavşak gibi kesimlerinde hız tahdit levhalarıyla belirlenmiş hız sınırlarını kesinlikle aşmamaları gerekiyor.
 
Sürücülerimizin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında Yol Danışma Birimimizin '0312 415 88 00' ve '425 47 12' numaralı telefonlarından veya ücretsiz 'Alo 159' hattından, ayrıca KGM web sitesi 'www.kgm.gov.tr' adresinde hizmete sunulmuş olan güzergah analizi programıyla yol kullanıcılarının en uygun güzergah ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları, yol ve hava durumunu, yol boyu tesislerini ve önemli yerleri internetten görsel olarak sorgulamaları mümkün olacak.''
 
''BÖLÜNMÜŞ YOLLAR KAZALARI AZALTTI''
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen ''Trafikte Sorumluluk Hareketi'' adı altında bir sosyal sorumluluk projelerinin olduğunu belirten Yıldırım, bu projeyle yaşanan trafik kazalarına dikkati çekmeyi, kazaların oluş nedenini ortaya koyarak, vatandaşları sürekli uyarmayı amaçladıklarını vurguladı. Son yıllarda yapılan bölünmüş yollar nedeniyle kazaların oldukça azaldığını, yol kusurundan kaynaklı kazaların neredeyse ortadan kalktığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
 
''Trafik kazalarının neredeyse tamamına yakını aşırı hız, alkollü yola çıkmak veya diğer trafik kurallarına uymamaktan kaynaklanıyor. Kazaların yüzde 29'u araçların hızının yol ve hava şartlarına uygun ayarlanmamasından, yüzde 21'i de araçların kavşaklara yaklaşırken hızlarını düşürmemesinden kaynaklanıyor.''
 
''2 SAATTE BİR 15 DAKİKA DİNLENİN, BOL SIVI TÜKETİN''
 
Yapılan araştırmalara göre trafik kazalarının büyük bir kısmının bayramın ilk ve son günlerinde yaşandığına dikkati çeken Yıldırım, şunları söyledi:
 
''Yola çıkan sürüceler, her koşulda emniyet kemerini mutlaka taksınlar, her 2 saatte bir 15 dakika dinlensinler, bol sıvı tüketsinler, klima açık olsa bile sık sık pencereleri açarak içeriyi havalandırsınlar ve sollama başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uyunsunlar. İstiyorum ki herkes dikkatli olsun, trafik kurallarına uyulsun, hiç kimse sevdiklerinin bayramını acıya dönüştürmesin. Üzücü haberler almayalım. Bayramınızı kutlar, bayramın hayırlara vesile olmasını temenni ederim.''
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim