• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yıldırım: Bizde naylon, çakma proje yok

Yıldırım: Bizde naylon, çakma proje yok
Bakan Yıldırım İzmir'de 35 projenin 17'sinin yapımına başlandığını bunun için 28.5 milyar lira harcanacağını belirterek, "Bizde 'naylon', çakma proje yok. Baba projeler var. İzmir'e yakışan projeler var" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'e vaat ettikleri 35 projeden 17'sinin yapımına başladıklarını, bunlar için 28,5 milyar lira harcanacağını belirtti. İsim vermeden bazı kesimlerin projelerini eleştiren Yıldırım, “Bizde naylon, çakma proje yok, baba projeler var. İzmir'e yakışan projeler var.” dedi.

Bakan Yıldırım, Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde belediye ek hizmet binasını açtı. Bu amaçla düzenlene törene AK Parti milletvekilleri İlknur Denizli ve Ali Aşlık, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Daha sonra Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen'in makamında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, Çandarlı Kuzey Ege Limanı'nın üstyapısı için 5 Eylül 2013'te ihaleye çıkılacağını söyledi.

'BİZDE GÜRÜLTÜ YOK, İŞ VAR'

Bakanlık olarak halkın yaşam kalitesini yükseltme adına gece gündüz çalıştıklarını belirten Binali Yıldırım, şunları kaydetti: "İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. Altı ay öncesine kadar tarihi, turizmi, tarımı, denizciliği bu kadar gelişmiş bir şehrimizin kültür değerlerini, tarih varlıklarını, kültürel mirasını UNESCO'ya kabul ettiremeyen bir il olduğunu biliyor musunuz? Bunu İzmir'de ilk olarak başaran Çandarlı. Bergama ve Selçuk sırada, onlar da bu mirasa sahip olmak için çalışıyorlar. Kale onarıldı, restore edildi. Mütevazi imkanlarla elektrik şebekesi, altyapı işleri yapıldı. Şimdi 2 milyon metreküplük, 150 bin nüfusa yetecek içme suyu için göletin temeli atıldı. Bir yıl sonra hizmete giriyor. Çandarlı ve Dikili'de şu anda devam eden projelerin sayısı 67. Bizde gürültü yok, iş var. Sessiz sedasız iş yaparız. Türkiye'nin en büyük limanını yanıbaşınızda yapıyoruz. 15 Mayıs 2011 tarihinde temel attık, 700 metrelik ana mendirek inşaatı bitmek üzere. Harcanan para 300 milyon lira. 5 Eylül'de üstyapının ihalesine çıkıyoruz. Yapılacak yatırım miktarı 750 milyon Euro, 2 milyar liranın üzerinde. Kuzey Ege'ye, Çandarlı'ya yapılıyor. 10 milyon konteyner kapasiteli bir limandan söz ediyoruz. 15 bin doğrudan çalışan olacak. 2023'e giden, cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümüne giden Türkiye'de, cumhuriyetin kuruluşuna öncülük eden İzmir'e de bu yakışır."

Dikili'de belediyenin yapması gereken Salihleraltı yolunu da yaptıklarını belirten Bakan Yıldırım, "2011 seçimleri öncesi Dikili'ye gittiğimde, 'Bakanım, Salihleraltı diye bir yer var. Buranın bir yolu var. 30 yıldır her gelen siyasetçi söz veriyor ama yola bakan yok. Burada 150 bin insan yaşıyor.' dediler. Türkiye'nin en güzel sahillerinden, turistik yerlerinden biri. Buradaki yol, yürekler acısı. Baktık, yol Karayolları'nın yolu değil, belediye yolu. Belediye yapacak mı? İmkanları yok. Vatandaşın ihtiyacı mı? O zaman çözüm üretmek bizim işimiz. Biz mazeret üreten bir iktidar olmadık. Hemen gerekli mevzuatı ürettik, yola da başladık ve bitirdik." şeklinde konuştu.

İZMİR'E 17 PROJE İÇİN 28,5 MİLYAR LİRA HARCANACAK

Sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin kaderini değiştirecek büyük projelerin 17 tanesini başlattıklarını ifade eden Bakan Binali Yıldırım, "İzmir'de 35 projenin 17'sinin yapımına başladık. Bunun için 28,5 milyar lira harcanacak. İzmir-İstanbul otoyolu 15 milyar lira. Adnan Menderes Havalimanı. Bu yıl sonu açıyoruz. Yaptığımız havalimanının idari binası Esenboğa'dan büyük. Ankara-İzmir yüksek hızlı tren. Bu kadar yeter, diğerleri kalsın." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim