• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Yıldırım: Bütün duraklar raylar yenilenecek

Yıldırım: Bütün duraklar raylar yenilenecek
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yeni hizmete giren banliyö tren setlerinden çok büyük bir memnuniyet duyulduğunu belirterek, ''Herkes eski trenlerden kurtulmanın mutluluğu içerisinde'' dedi.

Bakan Yıldırım: ''Ankara Banliyö Hattında 2 yıl içinde bütün duraklar, raylar yenilenecek''

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yeni hizmete giren banliyö tren setlerinden çok büyük bir memnuniyet duyulduğunu belirterek, ''Herkes eski trenlerden kurtulmanın mutluluğu içerisinde'' dedi.

Bakan Yıldırım, Sincan-Kayaş arasında 23 Ağustosta hizmete konulan yeni banliyö setleri ile seyahat etti ve yeni setlerle ilgili vatandaşların görüşlerini aldı. Ankara Garı'ndaki istasyondan Sincan yönüne hareket eden banliyö trenine binen Yıldırım, iyi yolculuklar diledikten sonra vatandaşlara, ''Yeni trenler güzel oldu mu, memnun musunuz?'' diye sordu. Öğretmen olduğunu ve sürekli banliyö trenleri ile seyahat ettiğini belirten Özgül Yılmaz adlı bir öğretmen, eski trenlerde korktuğunu ancak yeni trenlerin daha güvenli olduğunu söyledi.

Yıldırım'ın, ''Yeni vagonlarda bir değişiklik var mı?'' sorusuna, Emin Gülsoy adlı bir vatandaş, ''Buz gibi tren, çok güzel'' karşılığını verdi. Yıldırım da ''Yazın ortasında da iyi olur'' dedi.

Bir vatandaş, eskiden banliyö trenlerine zarar verildiğini hatırlatarak, artık banliyö trenleri ile seyahat etmenin daha güvenli ve huzurlu hale geldiğini söyleyince Yıldırım, vatandaşlardan Ankara'ya yakışan banliyö trenlerine iyi bakmalarını ve göz kulak olmalarını istedi.

Banliyö treni ile seyahat eden yolculardan bazıları ''trenlerin klimalı olmasından memnun olduklarını, sabah ve akşam saatlerinde trenlerin çok kalabalık olduğunu, bu nedenle yoğun saatlerde sefer sayısının artırılmasını, yetersiz olan vagon sayısının artırılmasını, trenlerin daha hızlı olmasının sağlanmasını, sabah ve akşam saatlerinde Sincan ile Ankara arasında ekspres sefer konulmasını'' talep etti. Yıldırım, vatandaşların talepleri doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapacaklarını dile getirdi.

Öğrenciler İndirim İstedi

Bakan Yıldırım'ın trende yanına oturduğu Sinan Kalkan adlı öğrenci, bilet almadan bindikleri bir trende ''enselendiklerini ve trenden atıldıklarını'' söyledi. Bunun üzerine Bakan Yıldırım, ''Bilet almadan binerseniz işiniz yaş'' dedi. Yıldırım, neden trene biletsiz bindiğini sorunca Sinan Kalkan, biletlerin 1,70 lira olduğunu ve bilete öğrenci indirimi yapılmadığını, öğrenci indiriminin sadece abonman kartlarına yapıldığını söyledi. Yıldırım, bunun üzerine öğrenci biletlerine de indirim yapılması yönünde talimat verdi. Yıldırım, Sinan Kalkan'ın bileğindeki bandaja ''geçmiş olsun'' yazdı ve imza attı. Yıldırım, talep üzerine Ramazan Kılıç adlı öğrencinin de tişörtünü imzaladı ve vagonlara zarar verenleri trenlerdeki güvenlikçilere haber vermelerini istedi.

Yıldırım, bir yolcunun, MS hastası olan eşini tekerlekli sandalye ile banliyö trenlerine bindirmekte zorlandığını anlatması üzerine, bütün banliyö istasyonlarına rampa yapılması için talimat verdi.

Etimesgut istasyonunda banliyö treninden inen Yıldırım, bu kez Ankara yönüne hareket eden bir başka banliyö trenine bindi. Vatandaşlar, geç saatlerdeki seferlerde tedirgin olduklarını anlatınca Yıldırım, geç saatlerdeki seferlerde güvenliğin artırılması yönünde çalışma yapılacağını söyledi.

Bir başka vatandaş da çok sayıda biletsiz yolcu olduğunu ifade ederek, buna yönelik kontrollerin artırılmasını istedi.

''Güzel Öneriler De Aldık''

Seyahatinin ardından gazetecilere değerlendirme yapan Bakan Yıldırım, 35 kilometre uzunluğundaki Sincan-Kayaş arasındaki hatta yeni banliyö tren setlerinin 23 Ağustosta hizmete girdiğini hatırlattı. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö hattının yenilenmesi için TCDD Genel Müdürlüğünün çalışma başlattığını ifade eden Yıldırım, ''İki yıl içinde bütün duraklar, raylar yenilenecek. Ayrıca sadece YHT'ye tahsis edilecek bir hat daha ilave edilecek'' dedi.

Yeni setler hakkında vatandaşların ne düşündüğünü öğrenmek için banliyö treni ile seyahat ettiğini dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

''Çok büyük bir memnuniyet var. Herkes eski trenlerden kurtulmanın mutluluğu içerisinde. Klimalardan çok memnunlar. Hatta 'buz gibi tren' benzetmesi yapanlar oldu. Bu arada güzel öneriler de aldık. Belirli saatlerde tren sayısının artırılması isteniyor, kalabalık olduğu söyleniyor, öğrenciler biraz pahalı olduğunu düşünüyor. Arkadaşlarımız gerekli notları aldı, yolcuların isteği doğrultusunda da bu düzenlemeleri yapacaklar.''

Ankara'daki Tamamlanamayan Metrolar

Yıldırım, bir soru üzerine, metroların Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasına imkan veren düzenleme yapıldığını hatırlattı. Bu çerçevede Ankara'daki inşaatı devam eden metro hatlarının tamamlanması yönünde Bakanlık ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında görüşmelerin başladığını ifade eden Yıldırım, ''Bir durum tespiti yapılacak, ondan sonra metrolar devralınacak, projeleri tamamlayacağız'' dedi. Yapımı devam eden 4 metro projesi olduğuna dikkati çeken Yıldırım, önceliklerin belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Yıldırım, ''Alacak verecek tespiti yapılıyor, onlar bir esasa bağlandıktan sonra yeni bir başlangıç yapıp bunları tamamlayacağız'' dedi.

Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de metro projelerine ilişkin talepleri olduğunu söyledi ve ''Burada kaynakların öncelikleri önemli. İmkanlar dahilinde onların taleplerini de yerine getireceğiz'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim