• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Yıldırım: Davaların zararını İzmir çekiyor

Yıldırım: Davaların zararını İzmir çekiyor
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ihalelerden sonra yapılan itirazların İzmir'e zaman kaybettirdiğini belirterek, "İşler uzuyor, başlamıyor. Bundan ülke ve millet kaybediyor" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ihalelerden sonra yapılan itirazların İzmir'e zaman kaybettirdiğini belirterek, "İşler uzuyor, başlamıyor. Bundan ülke ve millet kaybediyor. Hukuk devleti olmak güzel bir şey ama her yapılan işi de mahkemeye taşımak güzel bir şey değil." dedi.Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Bakan Yıldırım, Konak ilçesi Alsancak semtinde yapılması planlanan kruvaziyer limanı ve alışveriş merkeziyle ilgili konuştu:

"Bu kruvaziyer limanıyla ilgili hazırlık çalışmaları sekiz ay sürdü. Bu sürede bütün kurumlardan görüşler alındı. İzmir kamuoyuyla proje paylaşıldı. Bu İzmir'in önemli bir ihtiyacıdır diye öncelikli olarak ele aldık ve yorucu bir çalışmadan sonra ihaleye çıktık. O süreçte herkes, söyleyeceğini söyledi. Gereken düzeltmeler yapıldı ve önlemler alındı. Bu noktadan sonra bizim yapacak bir şeyimiz yok. İhaleyi yapacağız ve sonucuna göre hareket edeceğiz."

'DAVALARIN EN FAZLA ZARARINI İZMİR ÇEKİYOR'

Bakan Binali Yıldırım, ihalelerden sonra yapılan itirazların İzmir'e zaman kaybettirdiğini belirterek şunları söyledi: "Türkiye bir hukuk devleti. İhaleler, Kamu İhale Kurumu (KİK)'na hep götürülüyor. Neden? Kaybedenler, kaybettiklerini kabullenemiyor. Bu sadece İzmir'de yaşanan bir şey değil, Türkiye'nin her yerinde olan bir şey. KİK bir karar veriyor, 'İdarenin verdiği karar doğrudur ya da yanlıştır' diyor. Bazı müracaat edenler, ilgilenenler oradan istedikleri gibi karar çıkmazsa mahkemeye taşıyor. Ne oluyor? İşler uzuyor, işler başlamıyor. Bundan ülke ve millet kaybediyor. Hukuk devleti olmak güzel bir şey ama her yapılan işi de mahkemeye taşımak güzel bir şey değil. Bunun zararlarını en fazla çeken İzmir, bunun zararlarını en iyi bilen de İzmir. Onun için ben bu konuda diyorum ki biraz daha İzmir'in önünü açacak, geniş ufuklu düşünecek sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var."

Ankara Metrosu'nda yapılan çalışmalar sebebiyle meydana gelen göçük hakkında da bilgi veren Yıldırım, "Bir göçük olduğu doğrudur. Arkadaşlar, göçüğü kaldırmak için çalışıyor. Gerekli tedbirleri alıyorlar." şeklinde konuştu. Bakan Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın YSK kararıyla göreve dönmesinin iktidarın yargıya müdahalesi olarak algılandığı ve bunun eleştirilere yol açtığının olduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Bunlar boş laflar, aldırış etmeyin." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim