• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Yıldırım, Deniz Otobanı Projesini başlattı

Yıldırım, Deniz Otobanı Projesini başlattı
Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi ve İnci Lojistik A.Ş tarafından ortaklaşa hayata geçirilen Türkiye-Avrupa Deniz Otobanı Projesi başladı. Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, ilk treni İtalya'nın Trieste Limanı'na yolladı.

Yıldırım, Deniz Otobanı Projesini başlattı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi ve İnci Lojistik A.Ş tarafından ortaklaşa hayata geçirilen Türkiye-Avrupa Deniz Otobanı Projesi başladı. Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, ilk treni İtalya'nın Trieste Limanı'na yolladı. 

Manisa OSB yönetimi ile İnci Lojistik, Türkiye ile Avrupa'yı çevreci 'Deniz Otobanı' ile birbirine bağladı. Projenin başlaması nedeniyle Manisa OSB Lojistik Kısım'da tören düzenlendi.

Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İnci Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Eren, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Sait Türek ve İzmir ve Manisalı sanayiciler katıldı. 

"2050 YILINA YATIRIM YAPIYORUZ" 

Törenin açış konuşmasını İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Eren yaptı. Eren, İnci Holding olarak gelecekte dönüşüm projesi başlattıklarını ifade etti. Eren konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"2050 yılında dünyada 9 milyar insanın yaşacağını kabul edersek bugünden o güne yatırım yapıyoruz. Bizde bu dönüşüme öncelik ediyoruz. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Köklü iş deneyimi, global iş kültürü ile harmanladığımız bu proje ile yarınlara bir köprü kuruyoruz. Hükümetin 2023 yılı hedefini yakalarken Egeli sanayicilerde bu ihracattan paylarına düşeni alacaklarından eminim." 

"BU PROJE İLE SANAYİCİNİN YAŞADIĞI SIKINTILAR BİTECEK" 

İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah Gezgin de ,proje ile ilgili teknik bilgiler verdi. Gezgin, "Proje kapsamında tır dorsesi ile aynı ölçülere sahip 45 feet'lik konteynır ile müşterilerimize hizmet vereceğiz. Projenin birinci ayağında İzmir limanından Ancona ve Trieste limanına yüksek hızlı gemi ile taşınacak. Aynı zamanda Trieste limanından Kuzey İtalya, Avusturya, Almanya'ya 5 ila 7 gün içinde gönderilen ürünler teslim edilecek. Bu proje ile sanayicinin yaşadığı tır sıkıntısı ortadan kalkacak ve sanayici düzenli olarak müşterilerine hizmet verebilecektir" dedi. 

"OSB İLE TCDD İLK DEFA BU TERMİNALİ İNŞA ETTİ" 

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise yaptığı konuşmada, demiryollarının son 9 yılda pek çok ilke imza attığını söyledi. Karaman, "Bu bağlamda 8 yılda 80 ayrı projeyi hayata geçirdik. Bu projelerin içinde Organize Sanayi Bölgelerine yapılan yatırımlarda dahildir. Bu yatırımlardan Manisa'da üzerine düşen payı aldı. Türkiye'de ilk kez OSB ile TCDD iş birliği ile Manisa'daki bu terminali inşa ettik. Bugünde Türkiye_Avrupa Deniz Otabanı projesini başlatıyoruz. Böylece TCDD olarak Manisa'da yeni bir ilke imza atıyoruz" dedi. Karaman, güzergah hakkında bilgi vererek, "Konteynırlar Manisa'dan Biçerova istasyonuna, oradan Aliağa Limanına, oradan Kuzey Doğu Akdeniz'i kat ederek İtalya'nın Trieste limanına yüksek hızlı gemiyle taşınacak. Trene yüklenen mallar oradan Avrupa içlerine demiryolu ve karayoluyla taşınacak. Gönderilen ürünlerin nihai alıcıya ulaşma süresi 6 gündür" diye konuştu. 

"TÜRKİYE'DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ" 

Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek törende sanayicilere müjde verdi. Türek, "Önümüzdeki günlerde Manisa Organize Sanayi Bölgesinden Aliağa limanına olduğu gibi Alsancak limanına da düzenli seferler başlatıyoruz" dedi. Türek, "MOS Lojistik Türk Lojistik sektörünün en önemli mihenk taşlarından birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Türkiye'de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bölge olarak sanayicinin maliyetlerini azaltmak adına birçok proje geliştirdik. Demiryolu taşımacılığı en önem verdiğimiz projelerden birisidir. İnci Lojistik ile birlikte attığımız bu adımla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alsancak Limanına ulaşım projesi dışında Bandırma üzerinden Tekirdağ Muratlı istasyonuna tren seferi düzenlemesi çalışmaları başladı. Bunun için de TCDD Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi. Türek ayrıca, Manisa OSB'nin en fazla yatırım alan bölge olduğunu hatırlattı. 

"AB KRİTERLERİNDE" 

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'de törende yaptığı konuşmada AB standartlarında demiryolu taşımacılığının Manisa'yı Türkiye'deki OSB'ler arasında farklı kıldığını söyledi. Vali Daşöz, "Bugün sadece Manisa ve İzmir için değil, bölgemiz için büyük bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin ve bölgemizin sanayisi ve ihracatı için altın değerinde bir hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Örnek bir OSB olan Manisa OSB şöhretine bir yıldız daha ekledi. AB Kriterlerine uygun olarak yapılan bu projeyi bölgeye sunmaktan dolayı çok mutluyuz. İnci Holding ve Manisa OSB yönetiminin ortak çalışması ile Manisa Egenin parlayan değeri oldu" dedi. 

"AVRUPA KONUŞUYOR, TÜRKİYE YAPIYOR" 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, Deniz otobanı projesinin önemine değindi. Yıldırım, "Avrupa ülkeleri Deniz otobanı projesini konuşurken, Türkiye bu projeyi uyguluyor" dedi. Yıldırım şöyle konuştu:

"Bölgemiz bugün çok güzel bir hizmet ile buluşuyor. Manisa Bakanlığımız çalışmaları bakımından çok önemli bir il ve bir kavşak konumunda. İstanbul-İzmir otoyolu ile Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesi ile Manisa bir anlamda demiryolları ve otoyolları, bölünmüş yolların geçiş merkezi haline geldi. Sanayisiyle verimli toprakları ile Manisa gittikçe büyüyor ve gelişiyor." 

Bakan Yıldırım, "O gün attığımız adımlar bugün sonuçlarını vermeye başladı. Avrupa Akdeniz'de bugün deniz otoyollarını konuşuyor. Taşımacılıkta çevreci anlayış ile çıkılan bu yolda Avrupa bu projeyi konuşurken Türkiye Deniz otoyollarınnesini başlatıyoruz. Böylece TCDD olarak Manisa'da yenı çoktan inşa etti. Çeşme-Trieste, Mersin-Fransa ve Pendik-Trieste seferleri başladı ve yapılıyor. Bu seferler ile Avrupa'ya yılda 180 bin tır gidiyor. Avrupa yapılan taşımacılığın yük miktarının yüzde 70 den fazlası bu yolla yapılıyor. Bir yandan kombine taşımacılığı geliştirirken, diğer yandan yolların alt yapı standardını yükseltiyoruz. Böylece sanayicinin ve taşımacının rekabet gücünü geliştiriyoruz. Çevre hassasiyetini ön planda tutuyoruz" dedi. 

"BU PROJE TAŞIMACILARA ÖRNEKTİR" 

Bakan Yıldırım Deniz otoyolu projesinin ikinci ayağında yakın zamanda başlayacağını söyledi. Yıldırım, "Bugün İnci Lojistik, TCDD ve Manisa OSB'nin ortaklaşa yaptığı bu proje çok önemlidir. Taşımacılara örnektir. Bu projesi sadece bu kadarıyla sınırlı tutmayıp ikinci etapta Manisa'dan Bandırmaya, oradan Tekirdağ ve oradan da Muratlı demiryolu hattıyla Avrupa'nın içine kadar götürmeyi düşünüyoruz. Sanayici ve nakliyecilerin bir süreden beri çalıştığı BALO projesi de bugün başlatılan proje ile fiilen harekete geçmiştir" dedi. 

Demiryollarının 50-60 yıllık ihmaline rağmen AK Parti hükümetinin raylı sistemi ayağa kaldırdığını belirten Bakan Yıldırım, "Biz demiryollarını kalkındırdık ve 2003 yılından bu yana demiryolu kullanımını yüzde 100 arttırdık" dedi. 

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve davetliler ilk seferi başlattı. 

1.20111008101234.jpg

2.20111008101246.jpg

3.20111008101256.jpg

4.20111008101306.jpg

5.20111008101316.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim