• BIST 9713.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Yıldırım Deniz Uçağıyla Alaçatı'ya geldi

Yıldırım Deniz Uçağıyla Alaçatı'ya geldi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir'den havalandığı Seabird Havayolları'na ait deniz uçağı ile Alaçatı'ya geldi.

Bakan Yıldırım Deniz Uçağıyla Alaçatı'ya geldi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir'den havalandığı Seabird Havayolları'na ait deniz uçağı ile Alaçatı'ya geldi.

Bakan Yıldırım ile uçuşta Ak Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Ali Aşlık, Rıfat Sait, Sea Bird Havayolları Genel Müdürü Kürşat Arusan eşlik etti. Arusan Türkiye'de bir ilke imza attıklarını söyleyerek Bakan Yıldırıma teşekkür etti. Bakan Yıldırım, 'İzmir'den Alaçatı'ya keyifli bir yolculuk yaptık. Hatta inmek için acele etmeyip Çeşme semalarında biraz gezinti yaptık. Sayın Arusan'a Türkiye'de bir ilke İzmir'den başladığı için teşekkür ederimö dedi.

Bakan Yıldırım projenin kendilerine ilk geldiği zaman tereddüt ettiklerini belirterek, 'Biz de bilirsiniz ki ilklere pek iyi bakılmaz. Ancak böyle bir ulaşımın mevzuatı yoktu. Önce bu konuyu hallettik. Daha sonra ise teknik ve emniyet konularını inceledik geç oldu ama güzel olduö diye konuştu. Yıldırım uçuşun emniyet açısından çok güven verici olduğunu ifade ederken, 'Çok güvenli, çünkü görerek ve alçak irtifada sefer yapıyorö dedi. Yıldırım İzmir'in her geçen gün iyileşme yolunda ilerlediğini söylerken, 'İzmirli olanla yetinmemeli, en iyisini istemeli. Biz de bunun için çalışıyoruz. Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni terminali 14 ay sonra bitiyor. İzmir'e 5 liman ve Çeşme'ye de 2 yat limanı daha yapcağız. Hızlı tren sözleşme ve ihalesi yapıldı. İzmir turizmde üst sıralara çıkacak. Yatak kapasitesi Antalya ve Belek'in yarısı kadar. Bu durum değişecekö dedi. Yıldırım, daha sonra Çeşme'ye geçerek ziyaretlerde bulundu.

FUTBOLCULARA ZİYARET

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Çeşme Aya Yorgi Koyu'nda bulunan Marrakech Beach Club'u ziyaret etti, aralarında milli futbolçu Arda Turan'ın da bulunduğu futbolcuların voleybol maçını seyretti.

Tatil için Çeşme'yi tercih eden Milli Takım futbolcuları Arda Turan, Selçuk İnan, Gökhan Gönül, Burak Yılmaz, Selçuk Şahin, Oğulcan Engin, Güven Varol, Antrenör Yılmaz Vural ve Tayfur Havutçu Marrakech Beach Club'da plaj voleybolü oynamak için buluştu. Uluştırma Bakanı Binali Yıldırım da, futbolcuların bulunduğu Marrakech Beach Club'u ziyaret edip sporcularla sohbet etti. İspanya'nın Atletico Madrid takımında oynayan Arda Turan'a yeni sezonda başarılar dileyen Bakan Yıldırım, 'İspanya'da bizi en iyi şekilde temsil ediyorsun. Daha iyi olacağını düşünüyorumö dedi. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılacağını belirten Yıldırım'a Gökhan Gönül, 'Hakkımızdı zaten. Geç alınmış bir karar oldu. Geçen yıl neden katılamadığımızı hala bilmiyorum. Avrupa'da da en iyi sonuçlar için koşturacağızö dedi.

'PROBLEMLERLE İLGİLENECEĞİM

Marrakech Beach Club'ın sahibi Mehmet Özöner, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım'a geçtigimiz yıllarda da yaşanan, bu yğıl yeniden başlayan 'Ses savaşlarındanö yakındı. Özöner, Marrakech Beach Club'un hemen bitişiğindeki Çelebi ailesinin çevredeki müziklerden rahatsız oldukları gerekçesiyle evin bahçesine 210 bin dolar değerinde ses sistemi kurup dev kolanlarla müzik yayını yaptığını, müşterilerin rahatsız olduğunu söyledi, çözüm istedi. Özöner'e başta Ardan Turan, Burak Yılmaz ve Yılmaz Vural da destek verdi. Birçok kişinin buradan ekmek yediğini belirten Arda Turan'a Bakan Yıldırım, problemle ilgileneceğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda da Çelebi ailesi, koyda beach kulüplerin yüksek sesle müzik yayını nedeniyle yaşanmaz hale geliğini belirtip protesto için özel müzik sistemi kurdurup mehter marşı çalmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim