• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Yıldırım, en uzun asma köprüyü inceledi‎

Yıldırım, en uzun asma köprüyü inceledi‎
Japonya'yı ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu ülkenin deprem konusundaki tecrübesinin Türkiye için değerli olduğunu belirtti.

Bakan Yıldırım: Japonların deprem tecrübesi bizim için değerli

Japonya'yı ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu ülkenin deprem konusundaki tecrübesinin Türkiye için değerli olduğunu belirtti.

Bakan Yıldırım ziyaretinin son gününde Japonya'daki temaslarını değerlendirirken, üç gün süren ziyaretinde özellikle İstanbul-İzmir otoyolu ve bu yol üzerinde bulunan İzmit köprüsünün yapımıyla ilgili olarak ayak açıklıkları dünyada en uzun olan Akashi köprüsünde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Uzmanlardan bu köprünün yapımıyla ilgili detaylı bilgiler aldığını anlatan Yıldırım, Türkiye'de yapılacak köprünün Akashi köprüsünden sonra dünyanın ikinci uzun asma köprüsü olacağına işaret etti. ''Bu nedenle bu projenin özellikleri bizi yakından ilgilendiriyor'' diyen Yıldırım, Japon firmalarının İzmit köprüsüne ilgi duyduklarını kaydetti.

Yıldırım, ''Tabii bir yarışma olacak, bu bir yap-işlet-devret projesidir.

Hangi firma daha iyi şartları teklif ederse onunla sözleşme imzalanacak'' diye konuştu.

Akashi köprüsünün 10 yılda tamamlandığını ve yapımı sırasında büyük Kobe depremininin yaşandığını hatırlatan Yıldırım, ''Bu bölgenin de İstanbul'un da deprem kuşağında, fay hattında olması projeyi daha önemli hale getiriyor. O nedenle Japonların bu tecrübesi bizim açımızdan daha da değer kazanıyor'' dedi.

Tokyo'da Japonya'nın üç bakanıyla görüştüğünü ve bir mutabakat zaptı imzaladığını söyleyen Yıldırım, temasları sırasında uydu alanında işbirliği olasılıklarını ele aldığını ifade etti.

Yıldırım ve beraberindekiler bu akşam Japonya'dan ayrılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim