• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Yıldırım: 'Havayolu halkın yolu' olacak

Yıldırım: 'Havayolu halkın yolu' olacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havayollarını 'halkın yolu' yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

 

Sun Express’in İzmir’den Van’a ilk gece uçuşuyla gelen Bakan Yıldırım, iş adamı ve gazetecilerle Van Elite World Hotel’de verilen yemeğe katıldı. Van’da 2002 yılına kadar haftalık uçuş sayısının 17 olduğunu ancak bugün bu sayının 138’e yükseldiğini belirten Bakan Yıldırım, yıllık yolcu sayısının 127 binden bir milyon 60 bine çıktığını söyledi. Van Havalimanı’nın bölgenin merkezi yapacaklarını belirten Bakan Yıldırım, son teknolojiyi kullanarak Van’a gece uçuşlarının imkanlı hale getirildiğini söyledi.
 
Bakan Yıldırım, İzmir ve Van’ın bu uçuşla birleştiğini dile getirerek, Van’ı 'doğunun Batı’ya açılan kapısı' yapmaya kararlı olduklarını kaydetti ve şöyle konuştu:
 
“İzmir ve Van bir araya geldi. Buna da Sun Express vesile oldu. Güneşin doğduğu şehir Van. Dolayısıyla güneş havayolları (Sun Express) güneşin doğduğu şehre geldi, aydınlattı. Geceleri de aydınlığa dönüştürdü. Van havayollarının en önemli sorunu gece uçuşlarının sağlıklı yapılamamasıydı. Bu da havaalanının etrafındaki sorunlar nedeniyle cihazlar belirli mesafelerden aşağıda olunca, 'emniyet zaafa uğruyor' diye inişler yapılamıyordu. Ancak bu konuda arkadaşlarımız çok yoğun bir çalışma içine girdi. Tüm son teknolojileri araştırdık ve uydudan destek almak suretiyle yaklaşma yöntemi geliştirdik. Bu da uluslararası dökümanlar da yayınlandı. Bu konuda pilotlarını en önce eğiten şirket Sun Express oldu ve yetkiyi onlara verdik. Van’a en çok sefer yapan da Sun Express. İlkleri, havacılığımızı Van'a getiren Sun Express. 2 Nisan Köprülü Kavşağı ve okulları açtık bugün. Van Havalimanı’nın bölgenin merkezi yapmak için elimizden gelen katkıyı yapacağız. Terminalin şu anki kapasitesini iki katına çıkaracağız. 7 bin metrekareye 7 bin 500 metrekare ekleyeceği. Pistini uzatmak gerekiyorsa uzatacağız, genişletmek gerekiyorsa genişleteceği. Van’ı doğunun Batıya açılan kapısı yapmaya kararlıyız.“
 
Bakan Yıldırım, Türk Hava Yolları’nın da (THY) dünyada ve Avrupa’da bir marka haline geldiğine dikkat çekti ve Van’a ilk gece uçuşunu gerçekleştiren Sun Express yetkililerine teşekkür etti:
 
Yıldırıım, “Kim diyor Van Havalimanı çalışmıyor diye? Neredeyse on katı artış olmuş. Boşuna demiyoruz ‘havayolu halkın yolu oldu’ diye. İzmir’den 2,5 milyondan aldık, 12 milyona gidiyor İzmir’de de. Yetmiyor yeni terminal yapıyoruz. Türkiye’nin her tarafında havayolları halkın yoluna geldi. Şu anda 60 milyon vatandaşımız uçuş yapıyor. 60 noktaya yurtdışında sefer vardı, şimdi 192 noktaya sefer var. Küresel bir markamız oldu. THY dünyada 9., Avrupa’da 3.sıraya yükseldi. Sun Express de THY’nin ortağı olduğu bir şirket. Çok titiz çalışıyorlar, vatandaş memnuniyetine büyük önem veriyorlar. Özellikle Van’a karşı bu kadar geniş sorumluluk duygusuyla seferlerine kararlı ve istikrarlı devam etmesini çok önemsiyorum. Sun Express’e teşekkür ediyoruz. Bundan sonra diğer havayolu şirketleri de açtığınız bu yolda ilerlemeye devam edecek” dedi.
 
Gecede konuşan Van Milletvekili Burhan Karatürk de, hükümetin Van ve bölgeye yaptığı hizmetlerden vatandaşların da büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
 
Vekil Karatürk, “Bugün üç tane okul açılışı yaptık. Bugün de uzun süredir gittiğimi her yerde hemşehrilerimizin bize sorun olarak getirdiği gece uçuşlarının başlamasıyla ilgili bir mutluluk yaşıyoruz. Bölgenin en büyük havaalanını olacak. Bugün sayın bakanımız sabah müjdesini verdi; '1 milyonun üzerinde yolcu var. İnşallah 7 milyona çıkarıyoruz' dedi. Hükümetimiz sadece havaalanı değil, getirdiği yatırımlardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 
Van Valisi Münir Karalıoğlu da, Van Havaalanı’nın özellikle kış aylarında çok sayıda seferin iptal olduğu ya da uçakların komşu illere inmek zorunda kaldığı bir yer olmaktan çıkmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Artık bu sistemle iptaller azalacak, komşu illere inmek zorunda kalan uçaklarımız Van’a daha güvenle inebilecekler” dedi.
 
Konuşmaların ardından Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Bakan Binali Yıldırım, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’a uçak maketi hediye etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim