• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Yıldırım Holding, yurtdışında 10 liman aldı

Yıldırım Holding, yurtdışında 10 liman aldı
Yıldırım Holding Başkan ve CEO’su Yüksel Yıldırım, firmalarının 7’si Portekiz’de, 2’si İspanya ve 1’i de Peru’da olmak üzere yurt dışında 10 limana sahip olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük konteyner operatörlerinden CMA CGM’nin yüzde 20 hissesine sahip olmasıyla ülke gündemine oturan Yıldırım Holding, liman işletmeciliğinde de dünya klasmanında hızla üst sıralara yükseliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beraberindeki iş adamları heyeti ile birlikte gittikleri Şili’de Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar’a konuşan Yüksel Yıldırım, “Portekiz'de bir liman şirketi satın alıyoruz. 550 milyon Euro'luk satın alma işlemini tamamlamak üzereyiz. Şirketin 7'si Portekiz'de 10 limanı bulunuyor. Çoğu konteyner hizmeti veren limanların 2'si İspanya'da, l'i de Peru'nun Paita kentinde bulunuyor. Kısmetse Ekvador'da yine liman konusunda ziyaretinize denk gelen günde önemli bir imza atmaya hazırlanıyoruz” açıklamasını yapmış.  

Madencilikten liman işletmeciliğine, enerjiden tersaneye uzanan alanlarda faaliyetleri bulunan Yıldırım Holding CEO su Yüksel Yıldırım, ‘Şili'de liman konusunda girişimleriniz oldu mu?’ sorusunu yönelten Munyar’ı şöyle yanıtlamış: “Portekiz'deki şirketi alım işlemimiz bu ay sonu tamamlanacak. Böylece dünyada liman işletmeciliğinde 32'nci sıradan 17'nci sıraya yükseleceğiz. Dünyada terminal sayımız da 20'ye çıkacak. Limanlarımızın bulunduğu Türkiye, Malta, İsveç ve Norveç’ten sonra Portekiz, İspanya ve Peru’yu da ekliyoruz. Şili de radarımızda olan ülkeler arasında. Görüşmelerimiz de oluyor. 2003'te Trabzon Limanı ihalesini kazandık. O günlerde başta yerel gazetelerde olmak üzere aleyhimize haberler çıktı. Tayyip Bey ihaleyi iptal etti. Yayınlanan haberlerden liman işine ilgimizi gören STFA Grubu yönetimi bizimle bağlantı kurdu. O dönemde işlerini yeniden toparlayabilmek için şirket satıyorlardı. Dilovası'ndaki limanlarını bize sattılar. Böylece liman işletmeciliğine girmiş olduk.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim