• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Yıldırım, İç Hatlar Terminali'ni tanıttı

Yıldırım, İç Hatlar Terminali'ni tanıttı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, pazartesi günü resmi açılışı gerçekleşecek olan TAV'ın yaptığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali'ni tanıttı.

Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafıdan açılacak, 20 ayda yapımı tamamlanan İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali'ni Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski Bakanı, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım gezdi. Son rötuşları yapılan Havalanı Yeni İç Hatlar Terminali'ni inceleyen Yıldırım, "Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminalinin 210 bin metrekare kapalı alanı var. Şu an itibariyle Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Mimari özellikleri itibariyle çevre dostu bir projedir. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte gelecek otuz yıllık ihtiyaç karşılanacaktır. Yıllık kapasitesi 20 milyon yolcu. Dış hatlar ise 110 bin metrekare alana sahip ve 10 milyon yolcu kapasitesi var. İzmir Adnan Menderes Havalimanı toplam 30 milyon yolcuyla hizmet verecek. Güzel İzmir'e en fazla yaklaşacak eserlerden biri. 20 ayda yap işlet devret modeli ile gerçekleşti. İki terminalin toplam maliyeti 385 Milyon Euro" dedi.

2003 yılındaki yolcu sayısının 2 milyon 300 binden 10 milyonlara çıktığını belirten Yıldırım, "Uçak trafiği 25 binden 79 bine çıktı. 4 kat yolcu sayısında artış var. Artık İzmir havacılığın merkezi haline gelecek. İzmir kültür sanat ve turizm şehri olacak. Çünkü ihtiyacı vardı. 35 İzmir 35 Proje kapsamında gerçekleştirmiş olduk. Sadece otopark kapasitesi 5500. Şimdiye kadar İzmir'de yapılan tüm otoparkların toplamından fazla. Her şey düşünülmüş. Pazartesi resmi açılıştan sonra Cumartesi günü ise ticari işletmeler başlamış olacak" diye konuştu.

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Binali Yıldırım seçim çalışmaları konusunda da "İzmir'de aşağı yukarı tüm ilçelerini gezdim. İzmir'in sorunları merkezde de aynı dışarda da aynı olan ortak sorunlar var. Merkezde alt yapı ile ilgili sorunlar, imar ile trafik ve ulaşım, belediyecilik ile ilgili sorunlar ön plana çıkıyor. Çevrede ise tarım ve sanayi ile ilgili işsizlik ön plana çıkıyor. Köylerin birbiri ile bağlantıları sorunları. Bunları çözmek için iddialıyız" dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim