• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yıldırım: İzmir, yat turizmi merkezi olacak

Yıldırım: İzmir, yat turizmi merkezi olacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'deki yat limanı sayısının 6'dan 23'e çıkarılacağını, bölgenin yat turizminde bir cazibe merkezi haline getirileceğini ifade etti.

İzmir, Akdeniz'in Yat Turizmi Merkezi Olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'deki yat limanı sayısının 6'dan 23'e çıkarılacağını, bölgenin yat turizminde bir cazibe merkezi haline getirileceğini ifade etti.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Akdeniz çanağında 1 milyonun üzerinde yat bulunduğunu, bu yatların yüzde 85'inin Fransa, İspanya ve İtalya'daki limanlara yanaştığını, Türkiye'nin payının yüzde 1 bile olmadığını belirtti.

Bu nedenle son yıllarda yat limanı yatırımlarına büyük ağırlık verdiklerini, 9 bin olan yat Bağlama kapasitesini 17 bin 300'e çıkardıklarını anlatan Yıldırım,

"Ege'nin turkuazı, yat turizminin vazgeçilmezi İzmir, doğal ve arkeolojik zenginlikleri ile yat turizmi açısından yeni yeni keşfedilen bir cazibe noktası olma özelliği taşıyor. İzmir'in yat limanı sayısını orta vadede 6'dan 23'e, yat Bağlama kapasitesini ise bin 965'den 7 bin 765'e ulaştıracağız" dedi.

-İlk etapta Bostanlı, Bayraklı, Şakran, İnciraltı ve Urla'ya-

Yapılacak yeni tesislerin yap-işlet-devret yöntemiyle hayata geçirilmesinin planlandığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'in uzun bir sahil şeridine sahip olmasına karşılık yeterince marina ve yat limanı yok. Bu da bize İzmir'in, İzmir Körfezi'nin çok daha fazla yat limanına ihtiyacı olduğunu gösteriyordu. Birinci grupta Karşıyaka Bostanlı, Bayraklı, İnciraltı, Urla Çeşmealtı ve Şakran Yat Limanı'nı yapacağız. İkinci plan ise daha dış kıyıda kalan Yenişakran, Dikili, Çeşme Şifne ve Karaburun gibi bölgelerde yapılacak. Buraların altyapılarının bazılarını biz yapacağız. Üstyapıyı yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştireceğiz. Bazıları da sıfırdan özel şirketlere vereceğiz. Bu kapsamda 2012 yılı için 5 adet YİD modeli ile yapımı planlanan Karşıyaka, Bayraklı, Şakran, İnciraltı ve Urla yat limanlarına ilişkin Etüt-Proje, İmar Planı, ÇED, fizibilite ve oşinografi çalışmalarını içeren ihale çalışmalarına devam ediyoruz."

İlk etapta yapılması planlanan yat limanlarının 2012 yatırım programına teklif edildiğini kaydeden Yıldırım, bu kapsamda İnciraltı Yat Limanı'nın 450 yat kapasiteli, Urla Çeşmealtı Yat Barınağı'nın 100 yat kapasiteli, Karşıyaka ve Bayraklı Yat Limanlarının 500'er yat kapasiteli, Şakran Yat Limanı'nın ise 400 yat kapasiteli olacağını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim