• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Yıldırım: Kampanya 500 milyon TL'yi geçti

Yıldırım: Kampanya 500 milyon TL'yi geçti
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Afrika'ya düzenlenen yardım kampanyasında Türkiye'de toplanan yardım miktarının bugün itibariyle 500 milyon TL'yi aştığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Afrika'ya düzenlenen yardım kampanyasında Türkiye'de toplanan yardım miktarının bugün itibariyle 500 milyon TL'yi aştığını açıkladı.

Bakan Yıldırım, Afrika'ya yardım kampanyasına katılan Türkiye'deki iletişim sektöründe faaliyet gösteren 11 firmanın üst düzey temsilcileriyle İzmir'deki Kordon Otel'de düzenlenen toplantıyla bir araya geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, yaptığı konuşmada, Başbakanlık tarafından düzenlenen Afrika'ya yardım kampanyasına destek veren vatandaşların üç operatördeki hatlara gönderdikleri SMS'lerin miktarının 49 milyon TL'ye ulaştığı bilgisini vererek, iletişim firmalarının, her biri 5 TL'lik olan bu mesajlardan normal koşullarda aldıkları hizmet bedeli 41,3 kuruşu ise kampanya için almadıklarını, böylelikle kampanyaya doğrudan 4 milyon TL'lik katkı sağladıklarını bildirdi.

Acarer, iletişim sektöründeki firmaların Afrika için doğrudan da 2,5 milyon TL yardım yaptığını, sektörün dolaylı yardımlarla toplam 7 milyon TL'ye ulaşan katkısının ilgili hesaba yatırıldığını belirterek, firma temsilcilerine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, SMS'lerden hizmet bedeli ücreti alınmaması için yaptığı çağrıya gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.

Türkiye'nin yardımı 500 milyon TL'yi aştı

Toplantıda konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yardımın toplumun kültürünün bir parçası olduğunu, Türkiye'nin, Somali'de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna duyurmakla kalmayıp, düzenlenen kampanyayla en önemli yardımı sağlayan ülke olduğunu söyledi. Yıldırım, ''Milletimize, ülkemize yakışanı yaptık. Afrika'ya yardım kampanyasında bugün itibariyle yarım milyar TL'nin (500 milyon TL) üzerinde yardım toplanmış durumdadır'' dedi.

BM'nin ön gördüğü yardımın yarısı Türkiye'den

Yıldırım, Türkiye'nin sosyal sorumluluk kapsamında ihtiyacı bulunan ülkeler için her yıl 200 milyon TL'lik karşılıksız destek verdiğini, eğitimden, altyapıya, kültürden, sağlığa her alanda destek sağladığını dile getirerek, ''BM'nin buradaki yoksunluğu ortadan kaldırmak için öngördüğü 1 milyar doların biz, Türkiye olarak neredeyse yarısını karşıladık. Hali vakti yerinde olan ülkelerden ses seda yok. Türk milleti her zaman tartışmasız farklıdır. Bunu biz biliyoruz. Birçok olayda bunu yaşadık. Türkiye, daima mağdurun, haksızlığa uğrayanların yanında yer almayı tercih etti'' dedi.

Somali'de kapsamlı çalışmalar yapılacağını, iletişim, havalimanı, karayolları, altyapı gibi ihtiyaçlarda Türkiye'nin müteahhitleriyle ve işletmeleriyle aktif rol alacağını bildiren Yıldırım, iletişim şirketlerinin yetkililerine şöyle seslendi:

''Bunu saymıyoruz. Siftah olarak alıyoruz. Bundan sonraki etap orada iletişim adına aktif rol almaktır. Para istemiyoruz. Gideceğiz, orada herkes marifetini gösterecek. İletişimi sistemini kuracağız. Karayollarını, havalimanını faaliyete geçireceğiz. Sizlerin de iletişimle ilgili orada yapacağınız çok işler var. Masraflarınızı böyle projelerde vereceğiz. Onu da verecek fonumuz oluştu. Sağ olsun milletimiz duyarlı davrandı. Başbakanlık hesabında toplanan yardımları, TİKA marifetiyle hizmete dönüştüreceğiz.''

Türkiye'nin her alanda ilerleme kaydettiğini de kaydeden Yıldırım, ''Terörle ilgili sorunumuz var, inşallah onun da üstesinden geleceğiz. Birlik beraberlikle aşamayacağımız sorun yok'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim