• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Yıldırım: Kazalarda ölen sayısı % 65 azaldı

Yıldırım: Kazalarda ölen sayısı % 65 azaldı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de araç trafiğinin sürekli artmasına rağmen, bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarına bağlı ölümlerin yüzde 65 oranında azaldığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ''Bölünmüş Yollardan Sonra Kazalarda Ölen Vatandaşlarımızın Sayısında Yüzde 65 Azalma Oldu''

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de araç trafiğinin sürekli artmasına rağmen, bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarına bağlı ölümlerin yüzde 65 oranında azaldığını bildirdi.

Çorum-Laçin-Osmancık Yolu Kırkdilim Geçişi törenle açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bakan Yıldırım, vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

Kırkdilim Geçişi'nin bölgenin en önemli meseleleri arasında yer aldığını ifade eden Yıldırım, kendisine verilen kağıtta yazan Sakin Karataş isimli öğretmenin Kırkdilim Geçişi'ni anlatan şiirinden bir bölüm okudu. Söz konusu geçişe 2008'de geldiğini anlatan Yıldırım, zorlu coğrafyası nedeniyle bu yolun uzun yıllar ihmal edildiğini belirtti. Yıldırım, zorlu çalışmaların ardından Kırkdilim Geçişi'nin tamamlandığını ifade ederek, artık vatandaşların daha rahat ve güvenli bir şekilde yoldan geçebileceklerini söyledi.

''Dillere destan olmuş, efsane olmuş, Kırkdilim'i dize getirdik. Bu dağları aşağı indirdik'' diyen Bakan Yıldırım, uğraşınca, isteyince ve azim edince herşeyin gerçekleşebileceğini vurguladı. Yolların çok önemli ve medeniyetin göstergesi olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Yolları böldük, milleti birleştirdik. Türkiye'nin her tarafında bölünmüş yolları yaptık. 79 senede 6 bin 101 kilometre bölünmüş yol yapılırken, 9 yılda yaptığımız bölünmüş yol miktarı ise 14 bin 300 kilometredir. Altı bin 101'den 14 bin 300 kilometreye çıktık. İşte, iş yapmak budur, işte millete hizmet budur. Millete hizmet lazım, millete efendilik sökmez. Bu millete hizmet eden, zaten bu milletin efendisi olur. Biz de o nedenle çalışıyoruz, çabalıyoruz'' diye konuştu. Bakan Yıldırım, hükümetlerin, bakanlıkların gelip geçici olduğunu anlatarak, sadece yapılan eserlerin, hizmetlerin kalıcı olduğunu vurguladı. AK Parti hükümetleri döneminde 9 yıl içinde Türkiye'nin her yerinde birçok esere imza attığını anlatan Yıldırım, Türkiye'nin büyümesi için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Yıldırım, Türkiye'nin hızlı treni olan dünyadaki 8. ülke olduğuna dikkati çekerek, iletişim konusunda da Türkiye'nin önemli bir yer edindiğini, artık köylerde bile hızlı internetin olduğunu dile getirdi.

''Arabalar, Tespih Tanesi Gibi Arka Arkaya Dizilecekti...''

Bölünmüş yolların hayat kurtardığını ifade eden Yıldırım, ''Bölünmüş yollar yapıldıktan sonra Türkiye'de trafikte iki kat artış oldu. Araç sayısı, 7 milyondan 15,5 milyona çıktı. Eğer, bu yollar olmasaydı vay haline bu ülkenin... Arabalar, tespih tanesi gibi arka arkaya dizilecekti, gidebilirsen aşk olsun... Bölünmüş yollardan sonra kazalarda ölen vatandaşlarımızın sayısında yüzde 65 azalma oldu'' dedi.

Bakan Yıldırım, hava yollarını halkın yolu haline getirdiklerini de belirterek, daha önce 25 olan havaalanı sayısının 46'ya çıktığını; 8 havaalanının ise yeni yapıldığını söyledi. Daha önce 8,5 milyon kişinin uçağa bindiğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Şu anda 52 milyon vatandaşımız, uçağa biniyor. Yurt dışını da saydığımızda 33 milyondan 103 milyona çıktık. Havaalanları kapasitemizi 49 milyondan 165 milyona çıkardık. 2023 hedefimizi de koyduk; Türkiye'de uçakla seyahat eden yolcu sayısı 375 milyona çıkacak.
Yolcu uçağı sayısı 750'ye çıkacak. Türk Hava Yolları dünya markası oldu. Dünya'nın 9. Avrupa'nın 4. büyük şirketi oldu. Ödül üzerine ödül kazanıyor. Nasıl oluyor bunlar? Çalışınca oluyor, 'kıskanma çalış, senin de olur'.''

Yaptıkları hizmetlerden dolayı muhalefetin rahatsız olduğunu belirten Yıldırım, ''Ben de arkadaşlara diyorum ki 'Şantiyelerin tabelalarının alt tarafına 'yapılan bu işlerden dolayı muhalefete verdiğimiz rahatsızlık için vatandaşlarımızdan özür diliyoruz' nasıl olur? Böyle birşey yazalım, değil mi? '' demesi üzerine vatandaşlar, Yıldırım'ı alkışladı.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirtti. Açılışı yapılan yolda nice ocakların söndüğünü ifade eden Uslu, Kırkdilim Geçişi sayesinde hem trafiğin rahatlayacağını hem de bölge imkanlarının gelişeceğini söyledi. Çorum'da girişimcilerin başlattığı sanayileşme hamlesinin, devletin katkısıyla çok daha iyi yerlere gelebileceğini belirten Uslu, Ankara-Samsun yüksek hızlı tren hattının bu kentten geçmesinin Çorum'a büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Vali Nurullah Çakır da Kırkdilim Geçişi'nin açılmasıyla bölgenin makus talihinin kırılacağını belirtti. Çorum'da son dönemde yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Çakır, yarım asırdır konuşulan Kırkdilim Geçişi'nin açılmasından duyduğunu memnuniyetini ifade etti. Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini keserek Çorum-Laçin-Osmancık Yolu Kırkdilim Geçişi'ni hizmete soktu. Yıldırım, açılışın ardından Valiliğe ait minibüsü kullanarak yolda incelemelerde bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim