• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Yıldırım: Kore ile ezeli işbirliğimiz sürecek

Yıldırım: Kore ile ezeli işbirliğimiz sürecek
Korean Register of Shipping (KR) ve personeli 23 Ekim 2011 tarihinde Van şehrini 7.2 şiddeti ile vuran deprem mağdurları için 50 bin dolarlık bağış yaptı.

KR'den deprem mağdurlarına 50 bin dolar bağış

Korean Register of Shipping (KR) ve personeli 23 Ekim 2011 tarihinde Van şehrini 7.2 şiddeti ile vuran deprem mağdurları için 50 bin dolarlık bağış yaptı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nda gerçekleşen toplantıya, başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ve birçok sektör temsilcisi katıldı.

Toplantıda konuşan, Korean Register of Shipping Avrupa Bölge Müdürü Kwon Jae-geun , "Bu korkunç felaketin kurbanlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Ulusu'na başsağlığı diliyoruz. Böyle büyük afetler sonrasında yaraların sarılması için her zaman çok büyük destekler gerekmektedir." diyerek, bu bağlamda yapılan yardımın, mağdurların yaralarının sarılmasıyla ilgili gerekli hizmetleri almada katkı sağlamasını diledi.

Kore kuruluşunun Van'daki depremzedelere yönelik çalışmasını çok önemsediklerini aktaran Binali Yıldırım, çalışanların maaşlarından biriktirdikleriyle anlamlı bir yardım yaptıklarını söyledi. Bu yardımın kendilerini çok gururlandırdığını ifade eden Yıldırım, "Van'daki depremlerde 644 vatandaşımızı kaybettik, yaralanan vatandaşlarımız oldu. Ama Türkiye bir kez daha dayanışmanın kardeşliğin doruğa çıktığı bir dönemi yaşadı. Gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından akın akın insanlar yardım için adeta yarıştılar." diye konuştu. 

"Van için 10 bin konut ihale halinde"

Depremler konusunda tecrübeli olan Türkiye'nin Marmara depreminden sonra Van'da aynı sorunları yaşamadığını ifade eden Yıldırım, " Şu anda 3 bin 984 kalıcı konutun inşaat, 11 bin konutun da ihale halinde olduğunu belirten Yıldırım, 2012 bütçesine Van depreminin yaralarının sarılması için 2 milyar liralık ilave bütçe koyduklarını hatırlattı. Bunun yaklaşık 1,3 milyar dolara karşılık geldiğinin altını çizen Yıldırım, ''Hayatını kaybedenleri geri getiremeyiz. Orada yaşanan acıları telafi edemeyiz. Ancak o bölgedeki insanlarımızın ihtiyaçlarını görmek, onları tekrar hayata döndürmek ve o topraklara sahip çıkmalarına vesile olmak hükümetimizin en önemli görevleri arasındadır'' dedi.

Kore ile Türkiye arasında ilişkilerin öne çıktığı alanın denizcilik olduğuna işaret eden Yıldırım, bu doğrultuda birçok Türk armatörün Kore ile gemi inşasıyla ilgili işbirliği yaptığını vurguladı.

Dostluk ve dayanışmanın olduğu yerde paranın öneminin kaybolduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, yardımda bulunan 800 civarındaki çalışanına teşekkür etti. Binali Yıldırım, bu tür anlamlı çalışmaların Türkiye ve Kore arasındaki ezeli dostluğu daha da geliştireceğini söyledi.

Toplantıya katılan Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halim Mete, “Bazı meslekler vardır ki bu meslekler uluslararası mesleklerdir. Bizim mesleğimiz denizcilikte bunların başında geliyor. Ben sadece Türk denizlerinde denizcilik yapacağım diyen kimse yoktur. Kıyılarda bile denizcilik yapanlar bile en yakın adalarla irtibatta olurlar. Bazı duygular vardır ki; dininiz, diliniz, düşünceleriniz ne olursa olsun uluslararasıdır. Bu yardım etme duygusudur. Bunu en iyi yaşayan sektör de denizcilik sektörüdür. Biz denizciler denizde kazaya uğrayan hangi milletten, hani düşünceden insan olursa olsun hemen yardıma koşarız.. Başımızdan geçen bir olay; 2000 li yılların başında bir gemimiz Yunanistan’ın batısında batarken, 40- 50 bin tonluk Yunan gemisi yarım saatlik bir yoldan geri dönerek adamlarımızı toplayıp bize yardım ettiler ve o zamanlar Yunanlılarla aramız biraz bozuktu. Sonra biz 40 -50 bin tonluk tankerle Karadeniz’den geçerken onlara bir hediye paketi yaptık. Onlarda bizi kurtardıkları can simidinin üzerine Türk -Yunan bayrağını çizerek bize geri verdiler. Denizcilik toplumun en yardımsever sektörüdür diyebiliriz. Kore Klas kuruluşu da bu kuruluşlardan bir tanesidir. Van depreminde yaşadığımız büyük afete destek verdiler. Kore’nin vermiş olduğu değerli desteklerine ve yardımseverlikleri için teşekkür ediyorum. Bu yardım severliklerinin Kore’ye kadar uzanacağını düşünüyorum” dedi.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ise yaptığı konuşmada, denizcilik sektörünün en yardımsever bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, “Van depremi vesilesiyle sektörümüzün gözde kuruluşlarından olan Türk -Kore Klas kuruluşunun geleneksel dostluğuna yakışır bir şekilde toplanmış olan bağışı sayın başkanımızın eliyle sunmasından büyük onur duyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından temsili çek Kwon Jae-Geun tarafından Bakan Yıldırım'a teslim edildi.

binali.20120125131155.jpg

kwon-jae-geun.jpg

hasan.jpg

halim.jpg

3.20120125131319.jpg

cemo.jpg

Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Korean Register of Shipping Avrupa Bölge Müdürü Kwon Jae-geun'e Van'a özgü yöresel hediyeler takdim etti.

toplu-son.jpg

toplu.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Esra SARIKEÇE - Seval ULUĞ - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim