• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Yıldırım: Marmaray 29 Ekim'de açılacak

Yıldırım: Marmaray 29 Ekim'de açılacak
Üsküdar’da taksici esnafının sahuruna katılan Bakan Yıldırım, taksicilerin "Büyükşehir belediye başkanı ol" isteğine, “Başbakanımız zamanı geldiğinde en güzel adayı açıklar” cevabını verdi.

İstanbul Üsküdar’da taksicilerle sahur yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, büyükşehir belediye başkanı olup olmayacağı konusunda, “Biz üstümüze lazım olmayan işlerle uğraşmayalım. Başbakanımız zamanı geldiğinde en güzel adayı açıklar” şeklinde yanıt verdi.

Yıldırım, Marmaray’ın test sürüşünü Başbakan Erdoğan’ın yapacağını da açıkladı. Bakan Yıldırım, Üsküdar İskelesi’nde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın verdiği sahura katıldı. Programa kendi kullandığı ticari bir taksi ile gelen Bakan Yıldırım, sahurda taksici esnafı ile dertleşti.

BAŞBAKANIMIZ ZAMANI GELDİĞİNDE AÇIKLAR

Programda taksicilerden Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili ilginç isteklerle karşılaşan Yıldırım, “Biz üstümüze lazım olmayan işlerle uğraşmayalım. Başbakanımız zamanı geldiğinde en güzel adayı açıklar” dedi.

İzmir ve İstanbul’u birbirine bağlayan otoyoldan bahseden Bakan Yıldırım’a bir taksici ilginç bir yaklaşımda bulunarak, “Sayın Bakanım İstanbul’la İzmir’i birbirine bağladınız, çok güzel de siz nerede kalmayı düşünüyorsunuz?” şeklinde soru sordu.

Taksici esnafının sorusuna karşılık olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “Benim iyi-kötü bir işim var. Sağ olun bana iyilik yapıyorsunuz ama ben halimden memnunum. Dünya kadar yapacak iş var“ şeklinde cevap verdi.

İSTANBUL'UN SAHİPLERİ VAR

Bazı taksicilerin ısrarla, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ol” isteğine Yıldırım, “Şimdi biz üstümüze lazım olmayan işlerle uğraşmayalım. Şimdi belediye başkanı var, her şey var. İstanbul’un sahipleri var. Onun için bizim görevlerimiz var. Bak şu saydığımız işleri kim yapacak. 29 Ekim’de Marmaray’ı açacağız, hızlı treni açacağız; herkes dört gözle bekliyor. Şimdi bizim kafamızı karıştırmayın, biz işimize bakalım” cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan’ın, günü ve zamanı geldiğinde İstanbul için en iyi adayı açıklayacağını kaydeden Yıldırım, herkesin rahat olması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, “Başbakanımız, İstanbul’a yakışan en güzel adayı, İstanbulluların da onaylayacağı adayı, günü geldiğinde açıklayacaktır.

Onun için biz kafa yormayalım. Kim olursa olsun şundan emin olabilirsiniz; İstanbul’a en güzel hizmeti yapacak. Kendi başına Belediye Başkanı bir şey yapamaz. Arkasında kapı gibi hükümet olacak ki Belediye Başkanı orada başarıyı ortaya koysun. İnşallah daha güzel olacak. Ben buna eminim” dedi.

TEST SÜRÜŞÜNÜ BAŞBAKAN YAPACAK

Yürütülen projeler ile ilgili konuşan Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü Marmaray’da test sürüşünü yapacağını ifade ederek şunları kaydetti:

“Bu arada pazar günü de inşallah, ‘Bismillah’ deyip sayın Başbakanımız Marmaray trenine geçecek ve test sürüşünü başlatacak. Nereden? Ayrılık Çeşme’den. İlk durak Üsküdar’dan. Bir hayal daha gerçek oluyor; 100 yıllık rüya. Şimdi düşünürsünüz ya bizim işleri vurdu bu iş. Vurmaz hiç merak etmeyin. Sizin işiniz daha çok olacak. Boşuna dolaşmaktan zaten başınız dönüyor. Dolan dolan müşteri bulacağız diye. Şimdi hemen metro istasyonlarının yanı başından binlerce insan geçiyor. Aynı havalimanı ve İDO iskelesi gibi. Hiç merak etmeyin müşteri eksik olmayacak.”

Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından sahurunu yaparak iskeleden ayrıldı.

binaliyildirimtaksi.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim