• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Yıldırım, Mitropoulos ile biraraya geldi

Yıldırım, Mitropoulos ile biraraya geldi
Londra'da yapılan Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu toplantısına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, IMO Merkezi'nde Efthimios Mitropoulos ile biraray geldi.

BİNALİ YILDIRIM, WMU YÖNETİM KURULU'NA KATILDI

Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) İcra Kurulu Üyesi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, toplantı için geldiği Londra'da IMO Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos ile biraraya geldi.

Mitropoulos ve Yıldırım arasında IMO Genel Merkezi'nde yapılan görüşmeye, Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, IMO Türkiye Temsilcisi Ahmet Gücel ve IMO Teknik Komite'de görev yapan Bekir Sıtkı Ustaoğlu eşlik etti.

YILDIRIM'DAN KIBRIS UYARISI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, KKTC'nin konumu dikkate alındığında bölgede yapılabilecek her türlü deniz dibi faaliyetinin mutlaka Türkiye'nin onayı ve bilgisi dahilinde olması gerektiğini söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Dünya Denizcilik Üniversitesinin yönetim kurulu toplantısına katılan, ardından Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos ile bir araya gelen Bakan Yıldırım, temaslarıyla ilgili soruları yanıtladı.

Denizlerdeki hak ve menfaatlerin insanlığın ortak mirası olduğunu belirten Yıldırım, ''Kuzey Kıbrıs'ın konumunu da dikkate alırsak, bölgede yapılabilecek her türlü deniz dibi faaliyeti mutlaka Türkiye'nin onayı ve bilgisi dahilinde olması lazım'' dedi.

Hakları herkesin kullanmasına kimsenin itiraz etmediğini ifade eden Yıldırım, ''Diyelim ki Tunus ile ABD'nin teknik altyapısı aynı mı, değil. Hadi buyur sen de kullan desen, pratik olarak kullanma şansı yok. O bakımdan gelişmekte olan ülkeler diyor ki; bizim de imkanlarımız, teknik düzeyimiz sizinle aynı seviyeye gelsin o zaman ne yapılacaksa yapalım. Birisi kağnı arabasıyla gidiyor, diğeri uçakla gidiyor, olmaz'' diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN ETKİNLİĞİ ARTIYOR

Dünya Denizcilik Üniversitesinin icra kurulu üyesi olan Binali Yıldırım, üniversiteye son birkaç yıldır Türkiye'den en az üç öğrencinin gittiğini belirterek, ''Gelecek yıllarda bu sayıyı artıracağız. Türkiye'nin gerek IMO'da, gerekse Dünya Denizcilik Üniversitesinde etkinliği aynı paralelde artmaya devam ediyor'' dedi.

Yıldırım, üniversitenin gelecek yılki öğrenci konseyi başkanlığına Türkiye'den gelen bir öğrencinin seçildiğini, ocak ayından itibaren de bir Türk öğretim görevlisinin üniversitede ders vermeye başlayacağını aktardı.

2 yıl önce yapılan IMO Genel Kurulu'nda Türkiye'nin oylarını artırarak konsey üyeliğine seçildiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, ''Geçen döneme göre şansımız daha iyi. Arkadaşlarımız genel kurul süresince burada gerekli temasları yapacaklar. İyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. Bu tip uluslararası organizasyonlarda Türkiye'nin varlığının giderek artması ülkemizin öneminin de bir işareti'' diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Londra'da temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim