• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Yıldırım: Pist bittiğinde uçuşlar başlayacak

Yıldırım: Pist bittiğinde uçuşlar başlayacak
Bakan Binali Yıldırım, Ordu-Giresun havalimanının pisti bittiği zaman prefabrik yapıp uçuşları başlatacaklarını duyurdu.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Meclis taksinin direksiyonuna geçtikten sonra bu sefer Ordu-Giresun havaalanı inşaatı incelemelerinde asfalt serme makinesini kullandı.

Bakan Yıldırım, asfalt serme makinesini kullanırken yöneltilen ‘Taksiden sonra asfalt serme makinesi kullanıyorsunuz' sorusuna, “Ulaştırma Bakanının her şeyden anlaması lazım. Yürüyen, uçan, kaçan denizde yüzen her şeyden bizim fikrimiz olması lazım” şeklinde cevap verdi.
 
Bakan Yıldırım’ı takside vatandaşların tanımadığı hatırlatılınca, “Burası trafiğe kapalı bir yol. İş makineleri çalışıyor. Dolayısıyla burada herhangi bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.
 
Asfalt serme makinesinden indikten sonra Bakan Yıldırım’a basın mensupları taksideki görüntülerin sosyal paylaşım sitelerinde çok fazla tıklandığı söylendi.
 
Bakan Yıldırım, “Taksiciler çoluk çocukların rızkını kazanıyorlar. Onların yaşadığı hayata bizler zaten yabancı değiliz. Biz de halkın içinden geldik. Halkın içinden de hiç ayrılmadık. Bizim özelliğimiz o. O yüzden şaşılacak bir şey yok” şeklinde konuştu.
 
HALKIMIZ TAKDİR EDERSE ŞOFÖRLÜK YAPMAYA DEVAM EDERİZ
 
Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla bölgeye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Giresun’a müjde verdi.
 
Giresun ve Ordu illerinin ortak projesi olan havaalanı inşaatını inceleyen ve buradan Cumhuriyet döneminin Osmanlı mimarisiyle yapılan tek eseri olan Giresun’daki Sarayburnu Camisi'nde incelemelerde bulunan Bakan Binali Yıldırım, Giresun Valiliğini de ziyaret etti.
 
Giresun Valiliğinde açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Giresun’un beklediği müjdeyle geldiğini söyledi.
 
Giresun’un fındığın başkenti olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, “Giresun’u önemsiyoruz. Giresun’a 2003 yılından öncesine kadar 23 kilometre bölünmüş yol yapılırken bizim 10 yıllık dönemimizde 84 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Yine bizden önce bir milyon TL yatırım yapılırken, biz 10 yılda iki katı yatırım yaptık. Şu anda da 36 projemiz devam etmektedir. Maliyeti ise 3 milyar TL’dir. 
 
En önemlisi de Giresun’un beklediği Eğribel tünel projesidir. Burayla ilgili proje çalışmalarımızın yüzde 85’i tamamlandı. Yıl içerisinde ihaleye çıkarıp 2014 yılı içerisinde temel atmayı 3 yıl gibi sürede de bitirmeyi amaçlıyoruz. Toplamda 5 bin 900 metrelik tünelin ardından yol 5,5 kilometre kısalacak ve tünelden sonra artık Eğribel mi yoksa düz beli mi dersiniz bilmiyoruz. Bir diğer konu ise demiryoludur. 2023 hedefimiz arasında olan demiryoluyla ilgili üç alternatifli çalışmalar devam ediyor. Sahildeki illerimiz demiryolu ile bir birine bağlanacaktır” dedi.
 
Havaalanıyla ilgili de açıklama yapan Bakan Yıldırım, havaalanı inşaatının önemli bir sınav verdiğini söyledi.
 
Bakan Yıldırım; “Ordu-Giresun havaalanı inşaatını inceledik. Planladığımız şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerdeki dev Karadeniz dalgalarına rağmen bir hasarın oluşmadığını iyi bir sınav verdiğini gördük. Hedefimiz yıl içerisinde dolgu ve altyapısını yapıp 2014 yılında ise yardımcı tesis inşaatına başlayacağız” dedi.
 
Basının sorularını da cevaplayan Bakan Yıldırım, sosyal medyada taksi şoförlüğüyle ilgili tıklanma rekorlarını da değerlendirdi. Bakan Yıldırım; “Halkımız bizim için nasıl yorum yaparsa kabul ediyoruz. Halkımızın her türlü yorum ve değerlendirmelerine hazırız. Halkımız takdir ettiyse biz de şoförlüğe devam ederiz” dedi.
 
“BİZ EZBER BOZDUK"
 
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, projelerde maliyetin proje zamanında bitirilmediğinde artacağını belirterek, “Projeler zamanında bitirilmese büyük maliyet artışı olur. Bu ülkenin kaderi projelerin başlayıp hükümetleri eskitmesi projelerin bir türlü bitmemesi. AK Parti Hükümeti bu konuda da bir ezber bozan uygulaması var. Biz geçmişten gelen projeleri de bitiriyoruz. Başladığımız projelerinde yüzde 80’ini yine kendi dönemimizde bitiriyoruz” dedi.
 
Bakan Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak için Giresun’a gelirken Ordu’nun Gülyalı ilçesinden yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Balan Yıldırım’a incelemesinde Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Gurup Başkan Vekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun milletvekili Ali Temur, Mehmet Geldi, Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol eşlik etti.
 
Bakan Binali Yıldırım, hava limanı şantiyesinde Altyapı yatırımlar Genel Müdürü Metin Tahan’dan havalimanının son durum hakkında bilgi aldı. Bakan yıldırım, bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Hava Limanı inşaatının Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayarak, “Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı gördüğünüz gibi tüm hızıyla devam ediyor. Hedefimiz bu yıl sonunda alt yapı işini tamamen bitirip piste kullanılacak hale getirmektir. Alt yapı ve diğer tesisler ve yardımcı tesisler terminal işi biraz zamanımızı alacak. Önemli olan burada pisttir. Pist apron yapıldıktan sonra diğerleri biraz daha konfora yönelik çalışmalardır. Onlarında hazırlıklarını arkadaşlarımız yaptılar. 
 
Burada tabii ki inşaat yapmanın denizin üzerinde havaalanı inşa etmenin zorluğunu takdir edersiniz. Türkiye’de ilk defa yapılan bir uygulamadır. Dünya da da sınırlı sayıda örnekleri var. Gördüğünüz gibi, dışarıda gördüğünü mendirek bu dağının denizden gözüken kısmıdır. Aşağıya doğru bir tepe gibi piramit gibi tabana oturması için yüz küsür metrelik bir taban genişliği oluyor. Tüm bu alanı taşla doldura doldura deniz yüzeyine çıkılıyor. İşin büyüğü denizin altında. Dışarıda kine bakıp ta burada ne var üç kamyon toprak döksek bu iş olur gibi zannetmeyin” diye konuştu.
 
Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının 528 iş gününde biteceğini hatırlatan Bakan Yıldırım, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sözleri olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, İdris Bey’in biletini yakmayacağız diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İki tane önemli şehrimiz Ordu ve Giresun uzun yıllardan beri bu projeyi bekliyordu. Bu projenin uygulamaya geçmesinde gurup başkan vekilimiz Nurettin Canikli, eski İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin ve Ordu Giresun Milletvekillerinin çok büyük gayretleri oldu. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İki şehrin ortak projesidir. O yüzden gözümüz arkada değil. Pistin bir ucuna Giresun bir ucuna Ordu bakıyor. Mendireği de aralarında bölüşmüşler. Güzel bir iş birliği ile bu projeyi inşallah tamamlayacağız. 528 iş gününde tamamlayacağız. İdris Bey’in bileti yanmasın. Ona da sözümüz var. Çünkü. Yüklenici firmalara teşekkür ediyorum ama bu yazı verimli geçirmemiz gerekiyor. Gerçi günlük dolgu miktarında bir artma var ama henüz hedeflediğimiz noktaya gelmiş değiliz. Havalar düzeldi bu çalışmayı süratle gerekirse vardiya yaparak sürdüreceğiz“.
 
“BU SENE ÜST YAPIYA BAŞLAYACAĞIZ”
 
Bakan Yıldırım, havalimanı üst yapı çalışmalarına da bu sene başlanacağını ileri sürerek, " Bu sene içerisinde üst yapıya da başlayacağız. Ama merak etmeyin. Hava alanının pisti, apronu diğer tesisler bittiği zaman bizim uygulamamız var. Prefabrik yapıp uçuşları başlatıyoruz. Önemli olan uçuşta birinci derecede ihtiyaç olan pistir. Taksi yoludur. Aprondur. Ondan sonrası otelcilik kısmıdır. Konforuna yönelik çalışmalardır. Onun da bu sene çalışmasını başlatıyoruz. Buradaki yapılan hepsi kazıklar üzerine yapılacak. Sıkıntı odur. Onun için çok ciddi ön araştırma safhası gerekir. Özel bir bina yapılacak. Bu kadar 20 bin metre kareden büyük bir alanı oturacak binanın tabana basısı azami ölçüde en aza indirgenecek. Buna özel malzemeler seçiliyor. Mimarisine titiz çalışılıyor. Ordu-Giresun hava limanı inşaatına şu ana kadar 51 milyon lira harcandı. Maliyet bu tip işlerde denizde planladığımız maliyet 270 milyon lira. Bunun 150 milyonu alt yapı, gerisi üst yapı ve diğer tesisler içindir. Bu tip alt yapı projelerinde maliyet öyle bir tane bahçe içinde bir ev 4 katlı bir apartmana benzemez. Hiç ummadığınız bir yerde deniz dibinde bir sorun çıkar. 500 kamyon dökeceksen dökersiniz, 3 bin kamyon maliyet hesapları değişir. Bu tip projelerde birim fiyatı ile çalışılır. Ama planladığımız maliyetleri çok fazla aşacağını zannetmiyorum. Hedefimiz belirlediğimiz maliyetlerde tutmaktır. Şu ana kadar 51 milyon lira harcandı” şeklinde konuştu.
 
AK Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli ise “Giresun ve Ordu olarak sayın Başbakanımıza böyle büyük bir projeyi, Ordu ve Giresun’un kalkınmasına geleceğine büyük katkı sağlayacak. Uzun yıllardan beri iki ilinde özlemi ve hayali olan bu projeyi gerçekleştirmesinde talimat veren Başbakanımıza, hükümetimize, bakanımıza da şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.
 
Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve beraberindekiler inşaat alanında incelemelerde bulundu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim