• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Yıldırım: Rapor ve tutanaklar savcılıkta

Yıldırım: Rapor ve tutanaklar savcılıkta
Bakan Yıldırım, enkaz parçalarının sökülmesi hakkında ise "Enkazdan parçaların söküldüğüne dair rapor ve tutanaklar zaten kaza kırım heyeti tarafından yapılmış. Kaza-kırım tarafından biliniyor bu mesele."dedi.

Yıldırım: Rapor ve tutanaklar savcılığa verildi

Bakan Yıldırım, enkaz parçalarının sökülmesi hakkında ise "Enkazdan parçaların söküldüğüne dair rapor ve tutanaklar zaten kaza kırım heyeti tarafından yapılmış. Kaza-kırım tarafından biliniyor bu mesele."dedi.

Bakan Binali Yıldırım, "Bu iş yargıda, dolayısıyla bizim bu noktada bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Bu parçaların sökülme işine gelince, onların söküldüğüne dair rapor ve tutanaklar zaten kaza kırım heyeti tarafından yapılmış ve anında oradaki Kahramanmaraş Savcılığına bu raporlanmış. Bizim açımızdan, daha doğrusu kaza kırım ekibi açısından bilinmeyen bir durum değil. O zamandan beri biliniyor. Dolayısıyla iş yargıda olduğundan bu konuda bizim bir değerlendirme yapmamızın anlamı yok" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, enkaz parçalarının sökülmesi hakkında ise "Enkazdan parçaların sökülme işine gelince, onların söküldüğüne dair rapor ve tutanaklar zaten kaza kırım heyeti tarafından yapılmış. Olay anında Kahramanmaraş Savcılığı'na bu raporlanmış. Kaza-kırım ekibi açısından bilinmeyen bir durum değil. O zamandan beri biliniyor bu mesele."

Yıldırım, ''Konu yargıda olduğu için Malatya Özel Yetkili Savcının talebiyle Sivil Havacılıkta bir inceleme yapıyor polis. Herhangi bir gözaltı falan yok. Arkadaşların bilgisine başvuruldu. Bazı bilgi belgeler hakkında bilgiler alındı'' dedi.

MÜSTEŞAR SOLUK: "SAVCILIĞIN İSTEĞİ ÜZERİNE"

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğündeki incelemeyle ilgili olarak, ''Burada arkadaşlarımızın, Malatya Savcılığının isteği üzerine, bir hususta bilgilerine başvuruyorlar. Bunun dışında herhangi bir olay yok'' dedi.

Soluk, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptığını anımsatarak, ''Bizim ilave edeceğimiz herhangi bir bilgi yok. Burada sizin bu tadar yoğun ilgi gösterdiğiniz kadar ekstrem bir durum değil. Sadece burada arkadaşlarımızın Malatya Savcılığının isteği üzerine bir hususta bilgilerine başvuruyorlar. Bunun dışında herhangi bir olay yoktur. Şu aşamada söyleyecek herhangi bir bilgi yok.''

Bir gazetecinin ''İçeride çok sayıda polis var mı'' sorusu üzerine Soluk, ''Hayır'' karşılığını verdi, ''Aramalar nerede yapılıyor'' sorusu üzerine de Soluk, ''Arama, tarama diye bir şey yok. Kaza kırım ekibimize arkadaşlarımız görevlendirilen kişiler, birkaç tane soru yöneltiyorlar. Bütün mesele bundan ibaret'' dedi.

Öte yandan Emek Mahallesi Bosna Hersek Caddesi üzerindeki Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğündeki işlemleri, sivil polislerin yürüttüğü öğrenildi. Polislerin yaklaşık 40 dakika önce Bakanlık binasına geldikleri belirtildi. Bu arada Bakanlık girişindeki özel güvenlik görevlilerinin, kapıdaki önlemleri arttırdığı gözlendi.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim