• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Yıldırım, sporun melek yüzlerini ağırladı

Yıldırım, sporun melek yüzlerini ağırladı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Down sendromlu sporcuların ''sporun melek yüzleri olduğunu'' ifade etti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Down sendromlu sporcuların ''sporun melek yüzleri olduğunu'' ifade etti.
 

Bakan Yıldırım, kurulma çalışmaları devam eden Down Sendromlular Spor Federasyonu temsilcileri ve sporcularından oluşan heyeti, bakanlık binası toplantı salonunda kabul etti. Sporcuları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Yıldırım, sporculara, ''Siz sporun melek yüzlerisiniz'' dedi. Tuncay ve beraberindekilerin, çok güzel işlere vesile olduğunu, çok güzel başarılara imza attıklarını belirten Yıldırım, ''Sizin bu başarılarınızın küçük bir parçasını kamuoyuna duyurmak ve 'eğer zihinlerde engel yoksa vücutlarda bulunan engellerin bir anlam ifade etmediğini' göstermek için bugün bu kardeşlerimizle beraberiz'' diye konuştu. 21 Mart'ın Down Sendromlular Günü olduğunu hatırlatan Yıldırım, 21 Mart'ın aynı zamanda baharın, hayatın canlılık kazandığı gün olduğuna dikkati çekti.

''Eğer azim, gayret ve kararlılık varsa aşılamayacak hiçbir zorluğun olmadığı bugün bu gençlerimizle çok daha iyi anlaşılıyor'' diyen Yıldırım, 15 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen Caner Ekin'i sordu. Down Sendromlular Spor Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, Ekin'in hasta olduğu için gelemediğini bildirdi. Tuncay, yüzmede Avrupa şampiyonluğu da bulunan Ekin'in, Boğaz'ı yüzerek geçen ilk zihinsel engelli sporcu olduğunu kaydetti. Bakan Yıldırım da ''Boğazı yüzerek geçmek her babayiğidin harcı değildir. Önemli bir başarıya imza atmış. Esasında Down sendromu bir hastalık değil. Kromozom sayıları bizden bir fazla. Bizden fazlanız var eksiğiniz yok'' ifadesini kullandı.

Muhammed Abdullah Tuncay da kabuldeki konuşmasında, Türkiye'de 300 bin Down sendromlu bulunduğuna işaret etti. Tuncay, Down sendromlu sporcuları zihinsel engelliler arasından çıkararak ayrı bir federasyon haline getirmek istediklerini söyledi. Down Sendromlular Spor Federasyonu'nun kurulması ve çalışmalarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere halkın bütün kesimlerinden destek verildiğini ifade eden Tuncay, 81 ilde örgütlenerek, gelecekte Türkiye'ye dünya ve olimpiyat şampiyonlukları getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Tuncay, engellilere verdiği destekten dolayı Bakan Yıldırım'a teşekkür etti.

Ziyarette, Down sendromlu sporcular ile Yıldırım arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Bakan Yıldırım, yanında oturan Down sendromlu Sami Kiraz'a söz verdi. Sami Kiraz'ın şarkı söylemesi üzerine Yıldırım, ''Bir tek Sami Hazinses var diyorduk ama sen onu bastırdın'' dedi.

Bowling sporcusu Çalgan Yılmaz'ın Bakan Yıldırım ve Cem Yılmaz'ın taklidini yapması, da Yıldırım ve katılımcıları güldürdü.

Down sendromlu sporcular adına Bakan Yıldırım'a Sami Kiraz atkı ve madalya, Çalgan Yılmaz da forma hediye etti. Yıldırım da, sporculara ve heyette bulunanlara müzik çalar armağan etti.
 

 

1.20120323114833.jpg

2.20120323114844.jpg

3.20120323114852.jpg

4.20120323114900.jpg

5.20120323114910.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim